Da oliefyret forsvandt i Helved

For Harry og Ragna var udskiftningen af oliefyret en indlysende investering, fordi besparelsen var stor.

Af Pernille Petersen

I udkanten af Nørreskoven, ikke så langt fra Frydendal kro, ligger der et yndigt hus i byen Helved.

Huset er omringet af en smuk natur. De brogede efterårsblade daler langsomt ned fra træerne, og efterårsvinden bider sig fast dagen hvor ProjectZero ligger vejen forbi.

I Helved bor Harry og Ragna Møller, de har boet i huset de sidste to år. Da de overtog huset, gik der ikke lang tid før de gik i gang med at energirenovere.

Ny varmekilde og isolering

Harry og Ragna startede med, at hulmursisolere deres hus fordi dette var en god investering.

Vi valgte at hulmursisolere vores hus, fordi pengene hurtigt var tjent hjem igen, på grund af den store besparelse på varmeregningen.” fortæller Harry.

Men det gamle oliefyr skulle også udskiftes. Det blev erstattet med en varmepumpe, som Harry selv installerede i huset. Ragna kunne se potentialet ved at udskifte oliefyret, med det grønne og miljøvenlige alternativ varmepumpen.

Jeg var helt med på idéen. Det var mange fordele ved, at vi skiftede til varmepumpen. Det var dog vigtigt for mig at den er let at finde ud af, hvis jeg selv en dag skal betjene varmesystemet.” fortæller Ragna

Besparelsen var stor

Det var ikke et stort regnestykke der skulle til, før udskiftningen af oliefyret gav en økonomisk besparelse.

Vi kan spare over 10.000 kr. om året efter vi har skiftet til varmepumpen, så den var hurtigt tjent hjem, da jeg selv har installeret den. Derudover er vi også med til at nedbringe CO2-udledningen i området.” fortæller Harry.

Harry og Ragna brugte førhen 2.000 liter olie om året, hvilket er svarende til en CO2-udledning på 5,2 tons CO2 pr. år.

28. oktober 2016

Harry og varmepumpen

Guide til udskiftning af oliefyret

Sønderborg Kommune har udarbejdet en guide til dig som ønsker at skrotte dit olie- eller gasfyr og derved fixe din varmekilde.

Læs mere her

Cookiepolitik