Sluk lyset og lad bilen stå

Det er Earth Hour tid, og WWF Verdensnaturfondens globale klimakampagne er skudt i gang. Sønderborg Kommune går i sort lørdag den 19.marts mellem kl. 20.30 og 21.30 – er du med?

I lige netop dén time slukkes lyset verden over i store og små byer. Sidste år deltog 172 lande, og 10.400 byer slukkede lyset. Mange steder i Danmark gik gadebelysningen ud i "Jordens Time", og i år forventes den verdensomspændende kampagne at få endnu flere deltagere. Earth Hour-kampagnen handler om at vise, at vi tager klimaforandringerne seriøst og gerne handler for at gøre noget godt for klimaet - også når lyset er tændt de øvrige 8.759 timer af året. Og det gør Sønderborg Kommune!

- Vi synes, at det er vigtigt at sætte fokus på klimaet og de forandringer, der sker i øjeblikket. Derfor vil vi gerne vise vores engagement ved at deltage i Earth Hour. Sammen med  ProjectZero har Sønderborg Kommune forpligtet sig til at gøre Sønderborg-området CO2-neutralt i 2029. Og vi er godt på vej. Ved udgangen af 2014 var CO2-udledningen reduceret med 30 procent og næste delmål er en reduktion på 50 procent i 2020, siger borgmester Erik Lauritzen.


Drop bøffen, sluk lyset og lad bilen stå

Det er ikke helt nok at slukke lyset denne ene time, men det er en god anledning til at tænke over hvor meget CO2 vi som borgere udleder årligt. En opgørelse på dette viser at en borger i Sønderborg Kommune udleder 6,5 ton CO2 årligt. Dette kan nedbringes, vi skal bare tænke os om og sørge for at holde varmen i vores boliger inden døre.

Lad den mørke time lørdag den 19. marts fra kl. 20.30 til 21.30  blive en klimavenlig time, drop kødet, sluk lyset og lad bilen stå i garagen – det giver stof til eftertanke.

19. marts 2016 kl. 20.30 - 21.30

Pris: Gratis

Drop kødet og spis fisk

Mange gør allerede en indsats for klimaet ved at spare på energien, men netop denne aften kunne det være oplagt, at markere den mørke time sammen med familien og gode venner. Måske som candlelight dinner med en klimavenlig menu.

Fem klimavenlige opskrifter med fisk.

Hvad kan du lave i den mørke time?


KLIK HER for ideer til hvad du kan lave i den mørke time
 

Få yderligere oplysninger

Lene Sternsdorf
Klimakoordinator Sønderborg Kommune
tlf. 27 90 66 36

Cookiepolitik