Sønderborg springer på cyklen i maj

Der er både sundhed, fællesskab og grøn energi på vægtskålen, når Sønderborg Kommune igen i år vælger at støtte kampagnen "Vi cykler til arbejde". Målet er at få mange flere op på cyklerne - og belønningen er mere sundhed, bedre økonomi og klima og nogle sjove fælles-events.

Kampagnen gennemføres på landsplan hvert år i maj med Dansk Cyklist Forbund som "motor". I Sønderborg skubber kommunen og ProjectZero bagpå ved at gøre kampagnen synlig i en række medier, ProjectZero inviterer alle deltagere til "morgenmads-event" på Rønhaveplads den 11. maj og cykelmåneden afsluttes med et større arrangement med overrækkelse af præmier og foredrag med Chris MacDonald den 13. juni på Idrætshøjskolen.

- Vi vil gerne have flere til at cykle, og vi gør noget for det ved bl.a. at forbedre vore cykelstier og etablere km af dem. Ved at deltage i kampagnen "Vi cykler til arbejde" håber vi at få flere til at lade bilerne stå og tage cyklen til og fra arbejde. Jeg vil opfordre til, at man tager udfordringen til sig, danner et hold med sine arbejdskolleger og ser, hvor mange "cykel-dage" man kan drive det til. Det er sundt, man sparer penge til brændstof, man får en sjov konkurrence med kollegerne og - ikke mindst - giver man sig selv mulighed for at nyde en af årets dejligste måneder i frisk luft, lyder opfordringen fra sundhedsudvalgets formand, Helge Larsen.

Alle kan være med

Sønderborg Kommune sender i samarbejde med Dansk Cyklistforbund brev til 150 virksomheder i hele kommunen for at gøre dem opmærksom på kampagnen, ligesom der annonceres i gratis-aviser, på sociale medier mv. Morgenmadseventen den 11. maj med gratis rundstykker fra kl. 7.00-9.00 er for kampagnedeltagerne, mens det afsluttende arrangement bl.a. byder på overrækkelse af lokale præmier - både til hold og holdkaptajner.

Sidste år deltog omkring 700 fra en snes arbejdspladser rundt i Sønderborg Kommune.
- Vi håber, virksomhederne vil tage godt imod henvendelsen om at være med og motivere medarbejderne til at tage cyklerne frem og øge både fællesskabet og sundheden. Jeg tror på, at vi bliver mange flere i år, siger en optimistisk næstformand i sundhedsudvalget, Claus Klaris.

Der lægges op til en måned med fælles sunde oplevelser, hvor benzinmotoren skiftes ud med pedalkraft.


 
 
 
 

16. marts 2016

Vi cykler til arbejde

"Vi cykler til arbejde" er Danmarks største motionskampagne, der kører hvert år i maj måned.
Læs mere om kampagnen HER

Sæt dit hold!

Yderligere oplysninger

Yderligere informationer fås hos

Udvalgsformand Helge Larsen, tlf. 27 90 02 05, og/eller Sundhedsplanlægger Anette Krogh, tlf. 27 90 55 47.

Cookiepolitik