Byerne spiller en stigende rolle i kampen mod klimaudfordringerne. Byerne, deres borgere og virksomheder bliver ramt af klimaændringer med stigende regnmængder, oversvømmelser m.v.; men byerne kan også gøre en markant forskel ved at sætte sig i drivers seat.
Hvordan fungerer ProjectZero egentlig?
Tænketanken Futura Syd skabte i 2007 ProjectZero-visionen, som Sønderborgs offensive indsats mod klimaforandringerne, men hvordan virker ProjectZero egentlig i praksis?
Dette centrale spørgsmål stillede professor Ellen Christiansen i sommeren 2015. Besvarelsen skabte en artikel, som er udgivet i Forlaget Andersens erhvervshåndbog ”klimaledelse”, der har som formål at hjælpe ledere og private virksomheder til at gennemføre effektive klimaledelsesinitiativer.
Katalytisk klimaledelse er midlet
Succesfuld grøn omstilling sker i netværk. Netværksøkonomiens forretningsmodel bygger på mængden af små bidrag, hvor alle skal opleve at modtage, før man skal give. Når vi som stærene har lært at flyve i flok, så kan vi sammen løfte klimaudfordringen.
Vi skal lære at flyve i flok
Skal byens netværk bevæge sig i en bestemt retning, så må ”nogen” skubbe og puffe. Det som i artiklen kaldes katalytisk klimaledelse.
Læs artiklen HER og bliv klog på ProjectZeros maskinrum og nøglerne til byernes omstilling.
Klimadebatmøde på NOVO
Professor Ellen Christiansen og ProjectZeros Peter Rathje fremlagde torsdag i uge 10 artiklens konklusioner for medlemmer af Klimaledelsesnetværket, som havde anledning til at trykprøve både artiklen og ProjectZero. Debatmødet viste stor interesse for at debattere ProjectZero-erfaringerne og anvende dem i andre byer og netværk.