900 oliefyr skal skrottes – har du et af dem?

Der er dejlig varmt i din bolig, men varmen kommer fra et gammelt oliefyr. Du er helt klar over, at den gamle oliekedel er ineffektiv og faktisk kun koster dig penge og er skidt for miljø, klima og CO2-udledning. Dit oliefyr er et blandt mange. Og  mange af oliefyrene i Sønderborg- området er af ældre dato, så udskiftning til en anden varmekilde giver god mening.

Blive uafhængig før oliepriserne stiger igen

Lige nu er olieprisen lav, men ifølge de nyeste analyser fra det internationale energiagentur, IEA, vil priserne på olie stige igen inden for de næste 5 år. I det lange løb vil oliefyret være en større og større omkostning for boligejerne.

Er dit oliefyr fra før år 2000, så tænk dig om!

Energivejleder Charlie Lemtorp har besøgt mange oliefyr-opvarmede boliger i Sønderborg-området og fortæller: I nogen af områdets boliger er der gamle varmeinstallationer, der slet ikke lever op til dagens standarder. Her giver det god mening at overveje en anden, mere energieffektive løsning, som på sigt sparer boligejeren mange penge. Han fortsætter: Hvis du bor i et fjermvarmeområde og har oliefyr, må du ikke erstatte dit gamle fyr med et nyt oliefyr. Her er det oplagt at konvertere til fjernvarme, men også uden for fjernvarmeområderne findes der andre løsninger. Varmepumper er ikke kun er mere miljøvenlige, men også langt nemmere at holde i drift. Og så kræver det ikke nær så meget service som det gamle oliefyr kræver.

Før du skrotter oliefyret…

… giver det god mening at få gennemgået din bolig for steder hvor du med fordel kan spare på energien.  På denne måde kan du få ideer til at holde varmen inden døre og ikke fyre for fuglene!

ZERObolig tilbyder energivejledning inkl. termografisk fotografering af din bolig i marts måned med 500 kr. i rabat. 
Læs mere og tilmeld dig en energivejledning her

 

15. marts 2016

Guide til udskiftning


Sønderborg Kommune har udarbejdet en guide til dig som ønsker at skrotte dit olie- eller gasfyr og derved fixe din varmekilde.LÆS MERE HER

Meget at spare

Viste du at oliefyr bruger ca. 2.600 l fyringsolie om året? Det svarer til en CO2 udledning på 6,8 tCO2. En moderne dieselbil kører omkring 58.000 km med den samme mængde dieselolie.

Yderligere information

Nicolas Bernhardi

Nicolas.Bernhardi@projectzero.dk

Cookiepolitik