Ny belysning – ny ZERObutik

Peter Nebeling, Guderup fik sig en stor og glædelig overraskelse, da han så sin elregning. Han havde nemlig skiftet fra halogenpærer, til LED pærer og derved nedbragt sin elregning med hele 81%. 

Af Kristian Krogh

Tøjbutikken Nebeling i Guderup på Als, har fået skiftet al belysning i butikken fra halogen til LED. Det har gjort, at butikkens elforbrug er reduceret så meget, at det allerede kunne ses på den første elregning efter udskiftningen. Tidligere lød Nebelings elregning på ca. 11.000 kWh årligt. Ved skift til LED har Peter Nebeling reduceret elregningen med næsten 9.000 kWh. En så drastisk reduktion af elregningen har udløst en certificering af Nebeling som ZERObutik.  

-Jeg skulle have skiftet til LED for længe siden. Allerede efter første opgørelse kunne faldet i elforbruget ses markant. Jeg valgte at skrifte til LED pærer, fordi min elektriker fortalte mig, at man kunne spare mange penge i det lange løb, fortæller Peter Nebeling.


Peter Nebeling med sit nye ZERObutik mærke.

Nebeling i Guderup har ca. 100 spots i loftet, der blev skiftet fra 35W halogen til 6W LED. Den lokale elektriker, El-Hjørnet i Centrum hjalp Peter Nebeling med at finde den bedste løsning til belysning i butikken. Og løsningen var blot at skifte pærene, da de gamle lamper kunne genanvendes. El-Hjørnet i Centrum fortæller: Mange butikker kan med fordel kigge i retning mod LED belysning, da investeringen som regel er betalt hjem på 1-2 år.

Nu som ZERObutik

Den flotte indsats med reduktion af elforbruget har udløst en certificering og ny titel til Nebeling som ZERObutik. Guderup har nu to butikker med ZERObutik klistermærket i vinduet, Røde Kors og Nebeling går derved foran med en energirigtig indsats.

LED frem for halogen

Ved udskiftning fra halogenpærer til LED-belysning, slipper man for at skulle skifte sine pærer så ofte. Og da LED-belysning bruger langt mere mindre energi end halogenbelysning, er CO2-reduktionen allerede en realitet. Belysningen af de mange varer i tøjbutikken er blevet bedre, og indeklimaet er langt mere behageligt, da LED-pæren ikke producerer den samme varme som halogenpæren.

 

24. maj 2016

Få en gratis energivejledning

Gå foran med energibesparelser og få en gratis energivejledning i din butik. Vi udlodder 15 vejledninger efter først til mølle princippet.

Kontakt Kristian Krogh 
kristian.krogh@projectzero.dk,
ProjectZero
telefon 2869 9520 og book et besøg.

ZERObutik

Dette klistermærke hænger i vinduerne i alle områdets ZERObutikker - hold øje med det når du handler.

ZERObutik
05-10-2016

...

Cookiepolitik