Nu skal oliefyret altså ud

Familien Dunker ønsker at bidrage til reduktion af CO2-udslippet og også spare yderligere på energien i huset i Gråsten. Efter en energivejledning fra ZERObolig føler Jochen Dunker sig langt bedre rustet til at skille sig af med oliefyret og finde nye energirigtige veje.


Af Louise Johnsen

Jochen og Heike Dunker bor i en ældre villa beliggende i Gråsten. Igennem flere år er boligen blevet renoveret med omtanke for energibesparelser og nu er tiden kommet til at skille sig helt af med oliefyret, selvom det faktisk slet ikke har været i brug de sidste tre år.

"Vi har fået skiftet vinduerne, hulmursisoleret, lagt ny loftsisolering og fået nyt tag på for ni år siden," fortæller Jochen Dunker.

Han fortsætter:

"Al belysning i huset er udskiftet til LED belysning, så vi er med langt hen ad vejen. Men jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal forholde mig, når jeg gerne vil skrotte det gamle oliefyr og erstatte det med en CO2-neutral løsning i en ny tilbygning. Derfor kontaktede jeg ZERObolig og bestilte en energivejledning af vores hus."

Ny varmekilde

Familien Dunker har foretaget energirenovering i flere etaper, og for tre år siden installerede de en pilleovn i stuen, der er koblet til radiatorerne på første sal. Derved har oliefyret udtjent sig selv, og har ikke været tændt i tre år.

"Huset er på 100 m2 og kan sagtens opvarmes af pilleovnen i stuen, men det ville ikke have kunnet lade sig gøre, hvis vi ikke havde fået styr på isoleringen i hulmuren og på loftet.  Derfor skal man huske husets isoleringsstand, inden man kaster sig ud i installering af ny varmekilde," siger Jochen Dunker og tilføjer:

"Nu vil vi gerne rive vores gamle udhus ned og etablere et nyt med badeværelse og bryggers, men så skal oliefyret altså definitivt ud." 

Begejstret energivejleder

Jochen Dunker havde så mange spørgsmål til, hvordan et nyt udhus kan opvarmes. Og disse fik han besvaret af energivejleder Charlie Lemtorp under dennes besøg i boligen.

Jochen Dunker var glad og overrasket over den begejstring Charlie Lemtorp udviste for de energibesparelser der allerede er foretaget.

"Familien Dunker har gjort rigtig mange energirigtige ting, det kan jo ses på deres forbrug. At der er tilskud at søge til deres kommende tilbygning vidste de ikke, men det ved de nu," fortæller Charlie Lemtorp efter besøget i Gråsten.


*Udgiften på 4.000 kr. til varme er kun udgiften til køb af træpiller

 

30. maj 2016

Fakta om villaen

Huset er 100 m2 og i 2016 lød varmeregningen alt i alt på 4000 kr. hos familien Dunker.

Oliefyret ryger ud sammen med den nye tilbygning og familien Dunkers ønske er at kunne sætte solceller op, så solen sammen med pilleovnen kan opvarme den nye tilbygning.

Cookiepolitik