Morgenfriske cyklister til kaffe og solskin

Flere friske cyklister kom cyklende langvejs fra i smart cykeloutfit, andre kom i habit, men fælles for alle 180 cyklister var at de deltager i kampagnen Vi Cykler til Arbejde og havde lagt vejen omkring Rønhave Plads til kaffe og brød på en solskinsrig onsdag morgen, inden arbejdsdagen startede.

Af Pernille Petersen
Over 800 borgere fra Sønderborg-området er med i Cyklistforbundets kampagne – Vi Cykler til Arbejde. Flere hold fra Linak, Danfoss, Ahlmansskolen, Sønderborg Kommune, OJ Electronics, Arbejdernes Landsbank, Lodam, og mange flere virksomheder bakker op om kampagnen ved dagligt at tage cyklen frem og tilbage fra arbejdet.
 

3289 km. på otte arbejdsdage

Danfoss cykelholdet Danfoss ADAP-KOOL er fremme i cykelskoene og lige p.t. landets mest cyklende hold. Siden 1. maj har holdet tilbagelagt 3289 km. på de alsiske cykelstier. Lars Jensen fra Nordborg er med på det ivrige Danfoss hold, og har i dagens anledning taget cyklen fra Nordborg til morgenmadseventen i Sønderborg, for derefter at følges med sine holdkollegaer tilbage til Danfoss i Nordborg.

På cykel fra Middelfart til Als

Rupert Jensch fra Flensburg arbejder til daglig på Linak. Distancen er 58 km.
- Jeg har sat mig for at cykle 1.000 km i maj måned, og selvom det ikke er hver dag jeg cykler fra Flensburg til Guderup, så skal jeg nok komme over de 1000 km. i denne måned, fortæller den entusiastiske cyklist.

Rolf Jørgensen fra Linak, bor til daglig i Middelfart, men bilen lader han stå i Guderup i weekenden, for derefter at tage den 118 km lange cykeltur tilbage til Middelfart fredag eftermiddag. Mandag morgen starter turen på arbejde kl. 3.00 om natten, for at kunne sidde på sin pind i udviklingsafdelingen på Linak kl. 8.00.

Tre lokale cykelhandlere valgte at stå ekstra tidligt op, for at efterse deltagernes cykler, vise deres produkter frem, og samtidig få en god snak om cyklisme med de fremmødte.

-Vi cykler til arbejde er en god måde at få folk på cyklen, da det givet anledning til at skabe et cykel fællesskab på arbejdspladsen" siger Kent Nissen, indehaver af Fri Bikeshop i Sønderborg, som var positiv over det store fremmøde.

De mange fremmødte cyklister roste Vi Cykler til Arbejde kampagnen, for at fremme cyklismen i Danmark og fremhævede, at kampagnen motiverer dem til at cykle, og så er det bare med at "holde fast" i den gode vane fremover. Til sammen har Sønderborg-områdets cykelhold cyklet mere end 10.000 km siden kampagnes start d. 1 maj.

11. maj 2016

Om kampagnen

Vi Cykler Til Arbejde giver anledning til at virksomheder og medarbejder sætter fokus på at cykle til og fra arbejde. Deltagerne i kampagnen har mulighed for at dyste sammen med deres kollegaer om at cykle mest i majmåned.

Anno 2015

Sidste år deltog omkring 700 borgere fra Sønderborg-området, fordelt på 19 private virksomheder og en lang række skoler, børnehaver og afdelinger i kommunen.

Billeder fra arrangementet

Cookiepolitik