Køl nu ned

Har du styr på dit fjernvarmeforbrug? Med ”eForsyning” får du blandt andet et nemt og hurtigt overblik over forbruget af fjernvarme i din bolig, og kan følge hvor køligt dit returvand er.


Af Nicolas Bernhardi
Flere og flere forsyningsselskaber arbejder på at gøre forbrugsdata let tilgængelige for forbrugerne. Er du fjernvarmekunde, bosiddende i Gråsten, Broager eller Sønderborg, kan du med fordel benytte eForsyning.dk, som giver dig som forbruger et hurtigt og nemt overblik over dit varmeforbrug og dine regninger. Når man bliver opmærksom på sit eget forbrug, uanset om strøm eller varme, det er sker der tit og ofte et betydeligt fald i forbruget hvilket gavner klimaet og pengepungen.

Graferne herunder viser forbrugshistorikken på en bolig på 152 m2 i de tre første måneder af 2016. Den gule markering viser hvor det forventede varmeforbrug, imens de blå søjler viser det reelle forbrug. (Klik for at se den i en større version).

Vandet skal køles ned!

For at du udnytter fjernvarmen mest mulig er det vigtigt at fjernvarmevandet bliver afkølet så meget som muligt. Begrebet ”afkøling” betyder temperaturdifferencen mellem det vand du får fra fjernvarmeværket og det du sender retur til værket. Jo koldere vandet, som du sender retur er, det bedre udnytter du fjernvarmen.

Den gennemsnitlige afkøling over hele året burde mindst ligge på 30 °C – ligger den derunder giver det god mening at få tjekket din varmeanlæg.

 

Et hurtigt kig på din egen side under eForsyning.dk viser forbrugeren hurtigt og nemt om der er overforbrug, om returtemperaturen er god og om det har været kolde eller varme vintermåneder.


Hurtig adgang til regninger og opgørelser

På eForsyning har du også hurtigt og nemt adgang til dine opgørelser og dine regninger, så det hele er samlet et sted.

Under beregnet varmeregnskab kan du se et bud på, hvor højt din varmeregning kommer til at være i slutning af afregningsperioden – dette gør det nemmere for dig at lægge et budget.

I Sønderborg-området er det Gråsten Fjernvarme, Broager Fjernvarme og Sønderborg fjernvarme, som tilbyder servicen. Bor du i et af disse forsyningsområder, så skynd dig og tjek om du har mulighed for at spare.

3. maj 2016

Gode fjernvarmeråd

Hvad er "returvand"?

Din bolig er direkte tilsluttet til varmeværket, som via den ene ledning leverer det varme fjernvarmevand til dig og via den anden ledning får det "brugte" fjernvarmevand tilbage.

Når du har afkølet fjernvarmevandet i din bolig, skal vandet sendes retur til varmeværket, inden det atter kan sendes ud til boligerne igen.

Jo større temperaturforskel der er mellem det varme fjernvarmevand og det kolde returvand er, jo bedre udnyttes fjernvarmen.
 

Tjek dit forbrug


Foto: Dansk Fjernvarme

Klik på billedet for at komme til www.eforsyning.dk.

Cookiepolitik