Smarte byer mødtes i Berlin

Berlin var vært ved årets ICLEI konference i juni 2016 og ProjectZero var med. ICLEIs fokus er hvordan netværkets mange byer omstiller til smarte og grønne byer. Nye idéer så dagens lys og teknologien kan hjælpe os et langt stykke af vejen. Alligevel er borgerinddragelsen en vigtig faktor for at nå i målet.  

Af ProjectZero

Siden 1990 har netværket ICLEI, local government for local sustainability, arbejdet for at hjælpe byer i hele verden til at accelerere den grønne omstilling. I år var ProjectZero inviteret til ICLEI nationale konference for at fortælle om vores arbejde med CO2-neutralitet her i området.

En langt smartere by

Projektleder Nicolas Bernhardi  repræsenterede Sønderborg med og deltog ligeledes i paneldebatten om hvordan den smarte grønne omstilling kan se ud.
-Det var interessant at høre hvordan andre byer arbejder for at blive smarte, sparringen omkring gode idéer er vigtig for os allesammen, fortæller Nicolas Bernhardi og fortsætter. Der var selvfølgelig mange bud på tekniske løsninger til at blive en smartere by, men vi blev også enige om at borgerne skal stå i midten af omstillingen.


Nicolas Bernhardi fortæller om ProjectZero og SmartEnCities projektet

Ny infrastruktur og borgerinvolvering

Der var ingen tvivl, da konferencen sluttede; nye teknologier kan hjælpe os til at gøre tingene smartere og derved spare på energien og CO2-udledningen, men det er ikke kun udviklingen af nye og smarte teknologier der skal til. Det kræver hårdt arbejde med borgerinddragelse at og blive en smart by, uanset hvor på kloden vi er.

13. juni 2016

ICLEI

ICLEI er et netværk, som hjælper byer i hele verden ved den grønne omstilling. ICLEI blev etableret i 1990 og har i dag mere end 1000 byer i netværket. Med konferencer, rapporter og netværket hjælper ICLEI byerne til at accelerere deres grønne omstilling.

Smart CITIES 2.0

Læs mere om konferencen her:

http://metropolitansolutions.iclei.org/

Cookiepolitik