Fra skeptiker til foregangskvinde

Nybolig Erhverv har set lyset ved CO2-besparelser. Ejendomsmægler Jytte Aaen er gået fra skeptiker til foregangskvinde, når det gælder energibesparelser i erhvervsejendomme. Nu har hun også sænket CO2-udledningen i den daglige firmatransport.
Af Louise Johnsen


Jytte Aaen og Kia Jakobsen foran den ene af de to nyindkøbte biler


Da ProjectZero kontaktede erhvervsejendomsmægler Jytte Aaen for år tilbage for at blive en del af ZERObolig ejendomsmægler netværket, var fokus på energimærket bestemt ikke en del af hverdagen, når det gælder salg af erhvervs- og udlejningsejendomme. Dette har i høj grad ændret sig!

Jytte Aaen er nu blevet ambassadør for energibesparelser, både hjemme og ikke mindst i sit virke som erhvervsejendomsmægler.

-Jeg forsøger virkelig at få udlejerne til at tænke fornuftig brug af energi ind i deres bygninger. Jeg hjælper gerne både sælgere og købere med udskiftningen af gamle oliefyr til fjernvarme og andre energirigtige varmekilder, da det giver god mening at passe på vores klima og jord.

Jytte Aaen føler sig frem hos både købere og sælgere, for netop at finde frem til, om de er modtagelige overfor en snak om energi.

-De unge købere er allermest motiverede for energibesparelser i ejendommen, fortæller hun. Det er lidt op ad bakke med garvede købere, der ikke altid ser fordelene i at energirenovere en ældre bygning. Men Jytte Aaen opgiver ikke. - Vi bliver da alle nødt til at tage skeen i egen hånd og levere en jord videre, som vi kan være bekendt, fortæller hun.

Transportudgifter og CO2-udledning nedbragt
Ikke nok med at Nybolig Erhverv, Sønderborg arbejder for at nedbringe energiforbruget i ejendomme, så har Jytte Aaen, sammen med sin datter erhvervsmægler Kia Hougaard Jakobsen, investeret i nye og mere energibesparende firmabiler.

- Vi har investeret i langt mindre firmabiler og derved nedbragt vores transportudgifter og CO2-udledning betydeligt. Sammenlagt er den månedlige benzinudgift reduceret med over 50%, det giver da mening, fortæller Jytte Aaen.

Jytte Aaen har også testet en elcykel i en måned, for at se om dette kunne være en løsning på transporten rundt i byen og derved spare endnu mere på benzinforbruget. Men det regnede desværre meget i testperioden, og det var ikke helt så tidsbesparende at elcyklen ud til områdets ejendomme der skulle sælges.

 

13. juni 2016

ZEROboligudlejer

Jytte Aaen er en del af ZERObolig udlejer netværket der har fokus på energibesparende tiltag i ejendomme.
Læs mere her

Nybolig Erhverv

Jytte Aaen er ligeledes en del af ProjectZeros arbejdsgruppe, der har fokus på energirenoveringer og rigtig energiadfærd hos alle borgerne i Sønderborg-området.

Læs mere om Nybolig Erhverv Sønderborg her

Cookiepolitik