148.000 km. på en måned

Mere end 300 cyklister deltog i den store cykelfest på Idrætshøjskolen i Sønderborg mandag aften. Aftenen var afslutningen på VI CYKLER TIL ARBEJDE kampagnen, hvor sønderborgerne har tilbagelagt 148.000 km.

Af Pernille Petersen

I maj måned har cykelhold fra hele Sønderborg-området konkurreret om at tilbagelægge flest kilometer i Cyklistforbundets store kampagne. Cykelmåneden blev afsluttet med et brag af en cykelfest på Idrætshøjskolen i Sønderborg, hvor mere end 300 cyklister deltog.

Flere heldige vindere

Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget, uddelte præmier til de fremmødte cykelhold. Han roste holdenes store indsats, da de til sammen har cyklet mere end 148.000 km, som er 50.000 km. mere end sidste år.

Præmierne var alt fra en cykelcomputer til en kulinarisk aften på Mommark Handelsskole, hvor holdet sammen kan lave et lækkeret måltid, under vejledning af en kok.

Under sin velkomsttale sagde Helge Larsen "Cykling er en fri motionsform, med mange stilforme, der passer til alle. Det gælder om at flere skal få øjne op for cyklismen. Det er klimavenligt og sundt ", hvorefter han udnævnte samtlige deltager som cykelambassadører, som vil få til opgave at udbrede cyklismen i Sønderborg-området.

Holdkaptajnerne har haft mulighed for at deltage i lodtrækningen, om en helt ny cykel. Den heldige vinder blev Tina Rolskov-Paulsen fra Broager Sparekasse.

"Jeg er simpelthen så glad. Det er en rigtig fed præmie at vinde. Jeg glæder mig til at tage den nye cykel i brug så snart jeg har hentet den"  fortæller Tina, som cykler til arbejde hver dag.

Tak for kampen

Det var holdet Adap-kool fra Danfoss, som vandt 1. præmien, en kulinarisk aften på Mommark Handelsskole. Holdet har til sammen cyklet mere 13.000 km. og er dermed det mest cyklende hold i hele Danmark.

Adap-kool har i hele maj måned, konkurreret tæt imod cykelholdet Linak SYD om at cykle flest kilometer. Efter præmieoverrækkelsen takkede holdkaptajnen for Adap-kool, Premnath Kangatharan, Linak SYD for kampen. Adap-kool har måtte cykle omveje til og fra arbejde, for at bevare føringen overfor Linak SYD.

MacDonald lagde vejen forbi

Chris MacDonald havde i anledningen af cykelfesten lagt vejen forbi Sønderborg Idrætshøjskole. Han fortalte om hvordan cyklisterne kunne holde fast i deres motivation, så de efter kampagnens afslutning, fortsat cyklede til og fra arbejde. MacDonald fortalte om sine egne erfaringer, da han deltog i Race Across America, verdens hårdeste sportsbegivenhed.

Chris formåede at få salen til at udbryde i grin, imens han fortolkede de danske ordsprog "Der er ingen ko på is", og "kovending", som har voldt den amerikansk fødte foredragsholder mange diskussioner med sin sproglærer.

15. juni 2016

Vi Cykler Til Arbejde statistik

I år har Sønderborg-området været repræsenteret af 88 hold, med mere end 800 deltagere.

Holdene har cyklet mere end 140.000 km, som er svarende til en CO2-besparelse på 24.144 kg.

Ved at tage cyklen fremfor bilen, har cyklisterne i Sønderborg-området sparet 189.000 kr på blot en måned.

Klik her for at se mere statistik fra kampagnen.

Om kampagnen

Vi Cykler Til Arbejde giver anledning til at virksomheder og medarbejder sætter fokus på at cykle til og fra arbejde. Deltagerne i kampagnen har mulighed for at dyste sammen med deres kollegaer om at cykle mest i majmåned.

Cookiepolitik