Sonfor europæisk energifrontløber

Hos Sønderborg Forsyning bruger man energien på det helt rigtige. Et øget fokus på energivenlige kontorløsninger og adfærdsændringer blandt medarbejderne har netop sendt den syddanske virksomhed helt til tops i den danske del af energisparekonkurrencen European Enterprises’ Climate Cup.

 


Lisa Nielsen, Affaldskonsulent med Energislugerkassen

Nye køleskabe og frysere, LED-lamper i kontorlokalerne og færre apparater på standby. De tiltag er bare en del af forklaringen på, at Sønderborg Forsyning kan kalde sig årets danske energifrontløber med en førsteplads i konkurrencen European Enterprises’ Climate Cup. De godt 150 medarbejdere har siden marts 2015 arbejdet målrettet på at spare på strøm, varme og andre energikilder på arbejdspladsen. Det arbejde har båret frugt, og virksomheden kan nu kalde sig Danmarksmester i at gennemføre energibesparende tiltag i kontorarealer.  

Om af spotte energi-slugerne

Hos Sønderborg Forsyning har en af vejene mod førstepladsen også været en intern konkurrence blandt medarbejderne. Her har man arbejdet på at få så mange som muligt til at spotte de elementer i dagligdagen, der fx bruger for meget strøm, fortæller Lars Blædel Riemann, der er direktør hos Sønderborg Forsyning.

Præmien i vores interne konkurrence har vi holdt hemmelig undervejs. En tur i biffen og en strikket hue, der kan holde godt på varmen, er måske ikke nogen prangende præmie, men det har været vigtigt for os, at det var de gode intentioner og forståelsen for værdien af at spare på energien, der havde alles fokus, fortæller Lars Blædel Riemann, og fortsætter,

Vi er alle sammen rigtigt glade for den flotte placering i konkurrencen, og det er en motivationsfaktor, at vi kan stå sammen om at gøre noget godt for forretningen, miljøet og den fælles forståelse af, hvordan vi agerer mest fornuftigt”, lyder det fra en glad Lars Blædel Riemann.

 

Et blivende tiltag

Hos Sønderborg Forsyning stopper den energibesparende fest ikke, bare fordi førstepladsen i konkurrencen er i hus.

Vi skal fortsat fokusere på at spare på energien. Undervejs i konkurrencen har vi etableret et energiråd af medarbejdere, der skal hjælpe os alle sammen med at tænke energivenligt. Det er et tiltag, vi bibeholder. Rådet skal fx fortsat hjælpe vores indkøbere med at tænke energivenligt, når de skal vælge mellem forskellige produkter på markedet,” fortæller Lars Blædel Riemann, der ser førstepladsen i konkurrencen som et led ud af mange i det overordnede mål om at nå et CO2-neutralt Sønderborg i 2029.

Målet om nul er defineret i vores masterplan ProjectZero, der gælder for hele Sønderborg. Med vores deltagelse i European Enterprises’ Climate Cup – og andre initiativer som fx øget brug af solceller hos Sønderborg Forsyning – arbejder vi mod at nå det mål, slutter Lars Blædel Riemann.  

12. juli 2016

Juryen

”Sønderborg Forsyning står nu med en organisation og nogle praktiske omgivelser, der er gode for miljøet, for bundlinjen og for virksomhedens omdømme. Med førstepladsen i den danske del af European Enterprises’ Climate Cup står Sønderborg Forsyning som et forbillede og en kilde til inspiration for andre virksomheder, når det gælder om at omstille sig til et mere energibesparende design”, siger Bendt Bendtsen.  

Bendt Bendtsen er medlem af Europa-Parlamentet (C) og juryen i European Enterprises’ Climate Cup. Ifølge ham kan små og mellemstore virksomheder som Sønderborg Forsyning øge deres konkurrencedygtighed ved at have fokus på energibesparelser.

Hæder

Sønderborg Forsyning modtog den officielle hæder for den danske førsteplads ved et Galla Show i Bruxelles den 11. juli. Udover selve prisen modtager Sønderborg Forsyning også en præmie på 2000 euro, der skal bruges til endnu flere energibesparende tiltag.

Yderligere oplysninger

Lars B. Riemann
Direktør Sønderborg Forsyning
6040 5303

Cookiepolitik