Cykelferie er for alle

Cykelferie er ikke altid det fortrukne valg når ferien skal vælges, men faktisk er denne ferieform for alle. Aase Nyegaard fortæller om hendes erfaring.

Af Pernille Petersen

Vi kender det alle sammen. Sommerferien nærmere sig med hastige skridt, men ferien er endnu ikke helt planlagt, og mange spørgsmål melder sig. Hvor skal turen gå hen, og hvad skal vi lave?

Men har du nogensinde overvejet en cykelferie?
Cykelferie kan være et miljøvenligt alternativ til den mere traditionelle ferieform, du sparer nemlig miljøet for 79 g CO2 pr. cyklet km.

Glæden ved at cykle i ferien

Aase Nyegaard begiver sig snart ud på den tredje cykelferie, med hendes mand Aksel Jepsen. De har begge fundet en stor glæde ved at cykle i deres ferie.

Vi holder meget af cykelferie, især fordi man er mere nærværende med sine omgivelser, fremfor når man kører i bilen.” fortæller Aase, som har nydt de forgange cykelferier, også selvom vejret ikke altid har været helt godt.

Selvom vejret er dårligt, sætter dette ikke en stopper for at vi begiver os afsted imod næste destination, det handler blot om at have det rigtige tøj med” fortæller Aase, som har været udsat for både regn og kraftig vind på cykelferien.

Aksel og Aase har altid været glade for at cykle, men det tog for alvor om sig, da Aase skulle træne op til Team Rynkeby, tilbage i 2013, hvor de sammen begyndte at cykle de lange strækninger.

De tilbagelægger dagligt flere kilometer, når de er på cykelferie. Ruten er planlagt forinden, overnatningen er booket, og en god middag venter forenden af dagens rute.

”Vi cykler omkring 80 km. Hver dag, når vi drager ud på cykelferie. Aksel og jeg har den aftale, at der altid skal vente en godt måltid mad, når vi er fremme, som en god belønning.” fortæller Aase.

Cykelferie i flere variationer

Fordelen ved cykelferie er at du selv kan variere den som du vel. Du bestemmer selv længden af den daglige strækning, hvor du vil hen og hvor du vil sove. Mulighederne på cykelferie er næsten uendelige. Derfor er cykelferie for alle, du kan nemlig tilpasse den efter dine krav og ønsker.

Du behøver heller ikke at være en veltrænet cyklist for at begive dig ud på cykelferie. Du kan benytte en elcykel på ferien. Den vil give dig modvind på cykelstierne og gør lettere at komme op ad de stejle bakke, som ellers ville være en udfordring.

12. juli 2016

Fortæl om din cykelferie

Skal du på cykelferie i år, og derved spare på CO2-udledningen?
Og vil du fortælle alle andre om din cykelferie, så er det dig ProjectZero søger.

Klik her for at læse mere

De gode råd til din cykelferie

  • Brug en god cykel, det gør det lettere og sjovere at cykle de længe strækninger.
  • Pak så lidt som muligt på din cykel, så har du mindre vægt at cykler med.
  • Benyt cykeltøj, så får du en god komfort når du cykler, og du undgår en øm bagdel.
  • Husk lappegrej og værktøj
  • Og glem endelig ikke cykelhjelmen.

Cookiepolitik