VUC Syd flager grønt

Medarbejdere og kursister som aktive medborgere, der tager hånd om naturen og miljøet. VUC Syd skal være kendt for bæredygtighed og grønne omstillinger. 

Således lød ambitionen da VUC i efteråret 2015 søgte Friluftsrådet om det grønne flag.

Mandag formiddag strøg flaget til tops foran VUC campus Sønderborg. Godt hjulpet af Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen, som roste skolen for indsatsen og det grønne flags stærke signalværdi ved indkørslen til centerbyen.

- Bæredygtighed ligger dybt i Sønderborgs DNA, sagde Erik Lauritzen og sendte samtidig en opfordring til at skolen, ikke kun som virksomhed, men også som organisation, arbejder videre med at få alle personer med på vognen.

Vi går til i vores eget affald

Affald har spillet en stor rolle i elevernes arbejde med natur og miljø.

Elevernes undersøgelser viser at store mængder plastaffald flyder rundt i verdenshavene, hvor de indgår i fiskenes fødekæde og til sidst ender på spisebordet.

Nye undersøgelser viser at plast og relaterede giftstoffer kan genfindes i modermælken fra ammende mødre og på den måde lukker en negativ spiral omkring konsekvenserne af vores egen forurening.

Skrald kan mætte sultne munde

Mere end 40% af verdens fødevarer spildes fra jord til bord. Og med en stigende befolkningsudvikling er der behov for øget fokus på madspild og affald.

Se elevernes Madame Skrald film som adresser denne udfordring

19. januar 2016

Hvad er grønt flag?

Læs mere om Friluftsrådets Grønt Flag ordning og hvordan din skole eller institution kan få det grønne flag gennem involvering, commitment og opnåede resultater.

Klik her: http://www.groentflag.dk/

Affald spiller en stor rolle

Tildeling af Grønt Flag

Læs friluftsrådets feedback til VUC Syd

Grønt flag til VUC Syd-Sønderborg

For yderligere oplysninger

For mere information om VUC Syd´s Grøn flag indsats kontaktes

Vicedirektør, Susanne Fricke 
Telefon 2179 5802

Cookiepolitik