Tænd langsomt for fjernvarmen

Lørdag d. 1. oktober, når fyringssæsonen begynder, så husk – Tænd Langsomt!

Med lidt ekstra omtanke kan en almindelig familie spare op mod 2.000 kroner på bare én fyringssæson, blot ved få minutters indsats et par gange i løbet af de kolde måneder.

Når efteråret kommer, og det begynder at blive koldt om tæerne, skal du lade være med at skrue fjernvarmeanlægget op på max med det samme. I stedet skal du følge denne simple ’tænd langsomt’-guide fra www.sommerluk.dk

Sådan tænder du langsomt:

  • Når fyringssæsonen begynder, sætter du fremløbstermostaten på dit fjernvarmeanlæg på 35-40 grader.
  • Når så det bliver november og kulden tager til, hæver du fremløbstemperaturen på fjernvarmeanlægget endnu 5–7 grader
  • Når det bliver endnu koldere, skruer du 5-7 grader mere op.

Hvis du har brug for hjælp til at finde termostarten(reguleringsventilen) på dit fjernvarmeanlæg, så prøv at tage et kig på vores principdiagram som du kan finde ved at klikke her

Sådan tænder du langsomt hvis du har klimastat:

  • Klimastaten regulere temperaturen på radiatorvandet efter udetemperaturen. For at få en god afkøling af det varmevand i radiatorerne skal fremløbs­temperaturen være så lav som mulig. Det sikrer man ved at sænke varmekurven i klimastaten, hvis denne er for høj.

Hvis du er tvivl om hvordan man sænker varmekurven, så kontakt din VVS’er.

Du bør derudover også være opmærksom på:

  • Alle radiatorer i samme rum er indstillet ens og ‘tænder’ dermed samtidigt. Det er bedre med fire radiatorer, der varmer 25 procent hver, end én der bare banker løs.
  • Alle rum i boligen skal helst være opvarmede – også soveværelset, men luk døren hvis du holder det lidt køligere
  • Stil termostaten på mellem tre og fire. Så vil temperaturen ligge på mellem 19 og 22 grader. Hver grad betyder en stigning på fem procent rent prismæssigt.
  • Luk radiatorerne, når du lufter ud, for ellers vil de registrere kulden og begynde at varme op. Husk i øvrigt, at når du lufter ud om vinteren, bør du gøre det kraftigt, men i kort tid. Så når vægge og andre indvendige bygningsdele ikke at blive for kolde og dermed svære at varme op igen.

Cookiepolitik