Sønderborg sætter fingeraftryk

Sønderborg er én af 45 byer, som er "fullcompliant" i den verdensomspændende platform Compact of Mayors for klimabyer med ambitioner.  

45 byer er fullcompliant

For at blive fullcompliant i Compact of Mayors skal man have en række ting klar. Man skal bl.a. indsende en opgørelse over CO2-udledninger, en klimastrategi, en klimatilpasningsstrategi og en erklæring af borgmesteren, som slår byens indsats for klimaet fast.

På verdensplan har 45 byer nået denne status. I Danmark er der kun to, København og Sønderborg. Ser man på Europa er der i alt 18 byer, bl.a. London, Madrid og Stockholm.


Michael R. Bloomberg, tidligere borgmester i New York, er en af initiativtagerne bag Compact of Mayors 

De store byer er med i spillet

Storbyerne har andre klimaudfordringer end Sønderborg har, men det gør det ikke mindre vigtigt, at de også fokuserer på indsatserne mod klimaforandringer. Seoul er Sydkoreas hovedstad og er den eneste by med mere end 10 mio. indbyggere, som er fullcompliant i Compact of Mayors. I alt er der 6 byer i denne størrelse, som gået ind i arbejdet med Compact of Mayors, bl.a. Istanbul, Tokyo og Moskva.

Målet er nullet – men ikke for alle

I Sønderborg-området skal vi være CO2-neutrale i 2029. Dette mål står Sønderborg dog ret alene med, hvis man ser på verdensplan. Der er nemlig kun 24 byer i Compact of Mayors, som har et mål om at reducere deres CO2-udledninger med mere end 50 %.

Vi i Sønderborg-området skal altså blive ved med at arbejde for vores mål og vise de andre byer at et CO2-neutralt område er muligt. Dette går hånd i hånd med vækst og flere grønne jobs!

Se flere spændende tal og lave dine egne statistikker www.compactofmayors.org

19. januar 2016

Compact of Mayors

Compact of Mayors er en platform for byer, som gerne vil gøre en indsats for klimaet og klimatilpasning. Formålet er bl.a. at gøre byernes indsats som førende mod klimaforandringer synlig, involvere lokale virksomheder og borgere og sørge for et fælles og sammenligneligt datagrundlag for klimaopgørelser.

Sønderborg blev i oktober sidste år medlem af Compact of Mayors og blev allerede i november fullcomplient – dette kan ellers tage op til 3 år for andre byer.

For yderligere oplysninger

Nicolas Bernhardi
nicolas.bernhardi@projectzero.dk

Cookiepolitik