Mjels er med på bølgen

Mange familier i hele Sønderborg-området har energirenoveret deres huse. Og i Mjels er de også rigtig godt med på energirenoverings-bølgen!

Det er familien Seehagen et super godt eksempel på. De har nemlig givet huset en overhaling med flere forskellige energirigtige tiltag. 


Bent foran huset i Mjels

Projekterne startede så småt da familien flyttede ind i huset i 2005. Alle glas blev skiftet til energiglas, herefter blev der efterisoleret omkring vinderne og fugerne blev lukket tæt. Nyt oliefyr blev installeret til erstatning for gammelt Salamander keddel.

I 2010 begyndte Bent Seehagen at overveje alternative energikilder, og det resulterede i, at der blev installeret et solvarmeanlæg. Det betød, at familien kunne slukke oliefyret i en lang periode i sommerhalvåret. 

- Det var en god fornemmelse at kunne slukke oliefyret om sommeren. Men det var stadig dyrt og utidssvarende, lyder det fra Bent Seehagen.

Oliefyret blev skrottet

I 2013 blev der installeret solceller og i foråret 2014 blev oliefyret skrottet til fordel for en luft/vand-varmepumpe. 

- Vi har simpelthen været så glade for de beslutninger. Vi sparer ca. 20.000 kr. om året på el og varme nu, og varmepumpen fungerer upåklageligt, fortæller Bent Seehagen og fortsætter:

- Vi kan også godt lide tanken om, at vi ikke skal være afhængige af gas- og oliepriser. Så det er dejligt at kunne være "selvforsyndende" på denne måde.

Gode råd deles over hækken

Det er ikke kun familien Seehagen der har energirenoveret i Mjels. Mange andre familier har også fået ideer med energirenovering som nyt gas/pillefyr, og flere steder er der fx. solceller på tagene. Gode ideer som udskiftning af LED-pærer og andre småting deles mellem naboer, venner og bekendte i Mjels.  

25. januar 2016

Fakta

Mjels på Nordals 
Parcelhus fra 1910 (ombygget 1979)
Boligareal 190 m2

Luft/vand-varmepumpe

Olefyret blev skrottet til fordel for denne luft/vand-varmepumpe. 

INFO
En luft til vand varmepumpe udnytter varmen i udeluften til at producere varme og varmt vand i huset og kan fungere som eneste varmekilde i boligen. Varmepumpen består af en udedel og en indedel. 

Har du en god historie?

Har du også energirenoveret dit hus, og kunne du tænke dig at dele din historie med andre fra området på www.ZEROmap.dk? 
Så kontakt Pernille Beck på pernille.beck@projectzero.dk

Cookiepolitik