Beregn dit håndværkerfradrag

Bolius har udviklet beregneren, der viser, hvor meget du kan spare ved at bruge håndværkerfradraget.

Regeringens BoligJobordning skiftede fra 2016 og 2017 til at være mere grøn. Den belønner altså boligejere, der ønsker at investere i klimasikring og energirenovering.

For at gøre det nemmere for dig at gennemskue, hvilke besparelser det såkaldte håndværkerfradrag kan give, har Bolius udviklet en interaktiv fradragsberegner.

Som ordningen er pr. 1. januar 2016, kan du få fradrag på 12.000 kr. pr. voksen i husstanden for vedligeholdelse og reparationer, der har et ’grønt snit’. Fradraget omfatter kun håndværkerens arbejdsløn og fx ikke byggematerialer. 

Indtast din opgave og se besparelse

Beregneren kan belyse, hvor meget du maksimalt kan spare på et kommende byggeprojekt. Der er forskellige forudsætninger, som fx den enkelte boligejers skatteforhold, der gør det svært at lave beregneren til en eksakt videnskab. Men den kan give et fingerpeg om, hvilke besparelser man kan se frem til ved at anvende håndværkerfradraget.

Fradrag for service-ydelser

Foruden fradraget på 12.000 kr. kan boligejerne også indkassere et fradrag på 6.000 kr. til serviceydelser som fx rengøring, vinduespudsning og havearbejde. Denne del af fradraget er ikke med i Bolius’ beregner.

18. januar 2016

Energirådgivning

Med det nye håndværkerfradrag kan man også få fradrag for energgivejledning- eller rådgivning i hjemmet.

Lav din beregning her

Bolius' beregner til håndværkerfradrag
 

 

Yderligere oplysninger

Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk

 

Cookiepolitik