Renovér på boligens egne præmisser

Ny bygningsguide fra Energistyrelsen giver boligejerne indblik i hvordan egen bolig kan energioptimeres. Guiden tager udgangspunkt i din boligtype og giver dig som boligejer grundig indsigt i, hvor der er god mulighed for at opnå bedre komfort og en mindre energiregning.

Energistyrelsen har i den nye bygningsguide, samlet 13 af de mest almindelig hustyper i Danmark.

Klikker man på den klassiske murermester villa, opført i tiden 1900-1940, vil man kunne se hvad der typisk kendetegner konstruktionen. Murermestervillaen er opført med murede vægge og har sadeltag, typisk med røde tegl. Derudover var murermestervillaen naturligt ventileret, som mange andre huse opført på daværende tidspunkt, var det ofte sparsomt med elinstallationer. Energimærket for denne type bolig, ligger typisk på et F-G på energimærkeskalaen.

Fremtidssikring af boligen

Udover at kunne få grundlæggende viden omkring egen bolig i guiden, er der også konkret inspiration til hvordan boligen bedst bliver energirenoveret og den bedste vedligeholdelse af de forskellige bygningsdele, så de holder i mange år fremover.

Energirenovering giver god mening, da din bolig bruger mindre varme, samt at du opnår et sundere indeklima og bedre energimærke. Det afspejler sig i din boligs værdi, og gør den mere attraktiv på boligmarkedet. Det er derudover vigtigt at sammenholde boligdrømme med de faktiske muligheder, både i forhold til din boligs status og din økonomi. Det er derfor en god idé, at man beslutter sig for om man vil benytte en rådgiver/vejleder, der sammen med dig kan kortlægge boligens status, samt konkretisere dine idéer, så de kan blive ført ud i livet.

SE DEN NYE BYGNINGSGUIDE HER

Den ny guide er brugbart værktøj til dig der ønsker at tilegne sig viden omkring netop din boligtype, samt hvordan man kommer i gang eller videre med renovering.

8. februar 2016

ZEROmap

På ZEROmap fortæller boligere fra Sønderborg-området om effekten, trygheden og glæden ved at have energirenoveret boligen.
Du kan sortere i historierne, så det netop er de emner til energirenovering der kommer frem.
Prøv selv på www.zeromap.dk

 

Yderligere oplysninger

Morten Zoega
morten.zoega@projectzero.dk

 

Cookiepolitik