Håndværkere på kur

Mere end 60 håndværkere, rådgivere og bankfolk fra Sønderborg-området deltog i ProjectZero, EUC Syd og Sønderborg Kommunes årlige nytårskur i onsdags.

Forretning og bæredygtigt byggeri på agendaen

Finanskrisen tvang byggebranchen i knæ, men nu vejres nationalt morgenluft.

Branchens beskæftigelse er høj og energirenovering og grøn energi er blevet en del af dagsordenen. Kommunen renoverer, virksomhederne bygger grønt og renoverer, det samme gør boligforeningerne, boligejerne og nu også de private udlejere. Der bygges igen nyt og om kort tid vil vi se ALSIK rejse sig mod himlen; Porten, Augustenborg slot, ny kommunal varmeplan, nye almene boliger og renoveringer er med til at skabe vækst i Sønderborg.


Peter Rathje byder velkommen

Således indledte ProjectZeros Peter Rathje sin velkomst til 2016 nytårskuren, og fortsatte bl.a. med en opfordring til håndværkerne om at træde ind i ZERObolig-samarbejdet, som bidrager til at sikre renoveringsprojekter fra de private boligejere.

Borgmesteren holdt nytårstale

Borgmesteren fremhævede kommunens rolle som frontløber med egne bygninger, hvilket blev dokumenteret, da Mie Nielsen, afdelingsleder i Sønderborg Kommune efterfølgende viste oversigten over de kommende års kommunale bygge- og renoveringsprojekter.

Mikael Kjer, direktør for B42 gennemgik boligforeningernes omfattende projektportefølje og understregede at B42s nye Energi- og klimastrategi stiller nye specifikke krav til håndværkernes energi-faglige kompetencer.

Det nye bygningsreglement, BR15, er trådt ikraft og Lars Møller, direktør for Rambøll Sønderborg gennemgik hvorledes BR15 skal reducere energiforbruget i nybyggeri med 25%.

Elisabeth Holm, afdelingsleder på EUC Syd opfordrede håndværkerne til at ansætte flere elever og benytte de mange attraktive uddannelsestilbud, som samtidig udløser løntilskud.

ProjectZeros Louise Johnsen orienterede om den ny fase i ZERObolig, som bygger på betalt energivejledning fra enten boligejerne selv eller med tilskud fra deltagende pengeinstitutter.

Nytårskuren sluttede med uformelle snakke med et glas champagne og et stykke kransekage.

Cookiepolitik