Frivillige kræfter skaffer penge til handicapcykel

Ildsjælen Svend Schütt har med støtte fra virksomheder og fonde rejst hele 53.000 kroner til køb af en handicapvenlig cykel. Det giver også de handicappede i Gråsten muligheder for at komme ud på cyklen, mener Aase Nyegaard, viceborgmester i Sønderborg Kommune.

Af Pernille Petersen

En prislap på hele 53.000 kroner vil få de fleste forbrugere til at spærre øjnene op.

Men lige denne cykel er mere end blot den sædvanlige jernhest, de fleste af os svinger os op på, når vi skal på arbejde, til skole eller lige hen på biblioteket. Lige den cykelmodel er bygget, så det er muligt, at også handicappede kan komme ud på pedalerne.

Der var behov for en handicapcykel, så jeg ville prøve af skaffe pengene til den. Derfor greb jeg telefonen og ringede rundt til fonde og virksomheder for at skaffe de 53.000 kr., som cyklen koster” siger Svend Schütt, formand for foreningen Kørestols-brugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn – i daglig tale: KGGO.

Elcyklen ­– også kaldet en parallelcykel – er udstyret med to sæder, som gør det muligt, at to personer kan hjælpe hinanden med at cykle som co-pilot og pilot. Elcyklen har samtidig en rækkevidde på 40 km, så det er muligt at tage på lange cykelture.

Den handicapvenlige cykel

Det tog ikke Svend Schütt lang tid at skaffe midler til cyklen, og samtidig fik han tilbudt en plads til cyklen hos IP Nordic, som også valgte at installere en ladestander til elcyklen.

Jeg synes, det er flot, at vi har frivillige, virksomheder og fonde, som vil støtte en god sag, der kan udbrede cyklismen og give flere muligheder for handicappede” fortæller Aase Nyegaard, viceborgmester i Sønderborg Kommune.

En aktiv hverdag trods udfordringer

For den gangbesværede Kirsten Leonhard giver cyklen mange nye muligheder –  dejlige ture ud i naturen, nem transport til både ekstra motion, den ugentlige tur til hest og til socialt samvær med andre.

Jeg er rigtig glad for at kunne cykle, især fordi jeg kan komme ud på landet eller i skoven og opleve den smukke natur, som jeg er opvokset i” fortæller Kirsten.

Kirsten Leonhard har Aase Nyegaard med som pilot, så de sammen kan drage afsted ud i den Alsiske natur, hvor cykelturen sagtens kan ende på 19 km.

Når Kirsten Leonhard skal booke cyklen, ringer hun til Svend eller går ind på KGGO’s hjemmeside for at se, om den er ledig.

Vi har valgt, at cyklen skal bookes telefonisk af hensyn til brugerne, men det er dog muligt at se på vores hjemmeside, hvornår cyklen er ledig,” fortæller Svend Schütt.

Svend Schütt er for sit flotte frivillige arbejde blevet nomineret til årets fantastiske frivillige blandt 500 kandidater fra hele Danmark.

1. december 2016

Vil du vide mere om KGGO?

På KGGO's hjemmeside kan du læse mere om foreningens arbejde og aktiviteter.

Besøg hjemmesiden her

Cookiepolitik