Butikkerne er stolte af deres diplomer

I går overrakte borgmester Erik Lauritzen ZERObutik diplomer til de nye ZERObutikker. Der blev givet diplomer i både hvid, bronze og sølv – og det første gulddiplom blev overrakt til SuperBrugsen Høruphav.

Af ProjectZero

 

På billedet ses fra venstre; Bent Dissing, Harald Nyborg; Gitte Andresen, SOLO Concept; Ole Høj Lauridsen, SuperBrugsen Høruphav; Gisela Weber Mezghani, Apoteket Perlegade; Henning Brock, Home Broager; Anni Wandahl Sørensen, Matas Perlegade; Anders Westermann, Fysio Sønderborg.

ProjectZero afholdte i går diplomoverrækkelse til de nye ZERObutikker. Dette skete ved et arrangement mandag morgen ved SOLO Concept på Perlegade. Borgmester Erik Lauritzen uddelte ZERObutik diplomerne med et stort tillykke til butikkerne. Han fortalte, ”at jeg er glad for, at butikkerne bakker op om Sønderborgs ProjectZero vision om at blive CO2-neural inden 2029”.

”Vi er glade for at være en del af dette projekt. Det er vigtigt for alle, at vi gør noget godt for klimaet. Vi er superstolte over, at vi er kommet så langt”, fortæller Ole Høj Lauridsen, SuperBrugsen Høruphav.

Diplomerne, der blev uddelt:

  • Home Broager fik et hvidt diplom
  • Harald Nyborg fik et hvidt diplom
  • Fysio Sønderborg fik et bronze diplom
  • SOLO Concept fik et sølv diplom
  • Matas Perlegade fik et sølv diplom
  • Apoteket Perlegade fik et sølv diplom
  • SuperBrugsen Høruphav fik et guld diplom

Det Nye Klimamærke

Det nye klimamærke er opdelt i forskellige kategorier. Ved en reduktion på mere end 10% er en butik i hvid kategori. For klimamærkets øvrige kategorier er den procentuelle reduktion, bronze 21-30%, sølv 31-50% og guld 51-70% – og når det lykkes at reducere forbruget med over 70%, er butikken i grøn kategori.

Det hele har fået en grafisk makeover, men der er stadig tale om et klistermærke til at sætte på butikkens hoveddør og et diplom til at hænge i butikken. Diplomet er desuden tilføjet fire overordnede indsatsområder, så det er tydeligt, hvor den enkelte butik har sat ind.

Kristian Krogh, der er projektleder for ZERObutik-programmet, udtaler: ”Det er en stor glæde at holde arrangementer som disse, da de deltagende butikker har været med til at gøre en forskel. Jeg kan kun glæde mig over, at butikkerne i området støtter op om Sønderborgs ProjectZero vision om et CO2-neuralt område”.

13. december 2016

Sådan bliver du ZERObutik

Du kan blive ZERObutik, hvis du har reduceret dit energiforbrug med mere end 10%. Kontakt en af vores ZERObutikpartnere for at blive certificeret:

NH Jespersen​ - 74 42 43 30

Elektrikeren​ - 74 42 17 50

Diplomerne

Herunder ses de diplomer og klistermærker, som man modtager, når det er lykkedes at reducere energiforbruget.

Cookiepolitik