Bright Green Business på Alsion

Ukraine fremstilles ofte i medierne som et land på sammenbruddets rand, men fredagens Ukraine erhvervsseminar på Alsion viste et Ukraine, som har potentiale til grøn vækst og udvikling - og dermed også øget eksport af dansk viden/teknologi indenfor energieffektivisering og fødevareproduktion/behandling.

Af Peter Rathje

Deltagere i fredagens til Ukraine erhvervsseminar på Alsion.

 

Ambassadør Christian Dons Christensen og hans team fra den danske ambassade i Kiev orienterede om Ukraine´s politiske udfordringer og markedsmæssige muligheder. Europa´s største land, og dets 43 mio indbyggere, gennemgår pt en hård økonomisk kur med masser af nødvendige reformer, som samtidig kan geare landet til vækst.  

Eksport af viden og løsninger til Ukraine

Det var ProjectZero, som sammen med Udenrigsministeriet og den danske ambassade i Kiev afholdt seminaret på Alsion, med henblik på at give flere virksomheder indsigt i mulighederne for at skabe Bright Green Business gennem eksport af rådgivning og løsninger til bl.a. energieffektivisering i bygninger. Der deltog mere end 40 erhvervsfolk fra hele landet i seminaret, heraf mange fra Sønderborg-området.

Danfoss er allerede i Ukraine

Adam Jedrzejczak, Danfoss President for Østeuropa, fortalte på seminaret, at Danfoss allerede beskæftiger 78 medarbejdere i Ukraine og forventer en stigende efterspørgsel i markedet, som har store vækstpotentialer indenfor bl.a. fjernvarme og energieffektivisering.

 

 

8. december 2016

Danfoss deltog

Adam Jedrzejczak, Danfoss President for Østeuropa​.

Cookiepolitik