Hjælp til de mindste i trafikken

Af ProjectZero

Cyklen er grøn transport. Og flere cyklister i Sønderborg, gør kommunen mere grøn. Men det kræver, at de yngste bliver klædt godt på til at bruge den tohjulede i trafikken. Og det vil Biblioteket Sønderborg hjælpe forældrene og de mindste med.

Biblioteket Sønderborg har pakket Sikker på cykel – kufferten og tilbyder nu nye cyklister og deres forældre en kuffert fuld af trafikspil, cykelhistorier og meget mere til hjemlån. Ideen er at give forældre inspiration til at lære deres børn at cykle og ikke mindst cykle sikkert i trafikken.

– Det er vigtigt at lære at cykle, og vi vil gerne hjælpe både børn og forældre på vej, til at gøre det sjovt og nemt at lære, fortæller Bibliotekar Linda Pallesen

Bibliotekar Linda Pallesen fra Sønderborg Bibliotek har udarbejdet kufferterne med højtlæsningsbøger, Pixeline spil, vendespil med trafikskilte, informationsmateriale og meget mere

Hun er slet ikke i tvivl om, at muligheden for at låne en kuffert med alskens materiale til både børn og deres forældre, giver nogle forældre det sidste skub til at lære børnene at cykle.
 

Cyklisme - en grøn transport

Og i ProjectZero er projektleder Louise Johnsen rigtig glad for det helt nye initiativ, der kan være med til at  gøre byen mere grøn i kampen for at gøre området CO2-neutral.

– I Sønderborg er der fuld fokus på at fremme cyklismen med blandt andet bedre cykelforhold, nye cykelstier og cykelkampagner. Cyklisme er en miljøvenlig og grøn transportform, der henvender sig til borgere i alle aldre. Nu kan de allermindste også lære om cyklisme og om at færdes i trafikken via den nye cykelkuffert, siger hun.

Biblioteket Sønderborg har udarbejdet kufferteren med tilskud fra Sønderborg Kommunes transportkontor og de fire cykelkufferter er til hjemlån på områdets mange biblioteker.

 

 

23. august 2016

For yderligere oplysninger

Kontakt
Birgitte Slot Ulstrup
Børnebiblioteksleder
T 88 72 60 05   M 27 90 60 05
bult@sonderborg.dk

Cookiepolitik