Fynshav vandt konkurrence om delebil

I sidste uge skulle borgerne fra Rinkenæs og Fynshav, komme med deres forslag til hvordan en delebil kunne blive en del af deres hverdag. Og beboerne i Fynshav løb med sejren, og kan nu se frem til at deles om bilen.

Af Pernille Petersen

Hvad er en delebil? hvordan kan man bruge en elbil som delebil? og hvordan betaler man få en delebilsordning?

Det var nogle af de mange spørgsmål, de fremmødte stillede, på informationsaftenen på Diamanten i Fynshav, tirsdag aften. Borgerne fra Rinkenæs og Fynshav kom til mødet for at høre om et nyt delebilsprojekt, og deltage i en kreativ workshop.

Den kreativ workshop skulle bruges til at stille skrapt på borgernes transportbehov, og hvordan de kunne bruge delebilen i netop deres nærmiljø. På baggrund af dette skulle projektgruppen beslutte hvilken by, som bliver testby i delebilsprojektet.

Den nye testby

Workshoppen viste at det var muligt at lave en delebilsordning i Fynshav. Så borgerne i Fynshav får installeret en ladestander, og der stilles to dele elbil til rådighed fra delebilskonceptet Tadaa!

Jeg mener især, at de ældre i Fynshav kan have god brug af en delebil, og så er bare fedt at det er en elbil” fortæller Peter Andersen.

For at kunne anvende delebilen skal borgerne købe et abonnement ved Tadaa! Og det foregår på samme måde, som det vi kender fra et mobilabonnement. En fast pris, og et fast forbrug pr. måned.

Hvordan et abonnement skal se ud i Fynshav, skal projektgruppen finde frem til, ud fra de fremmødtes og bylaugets idéer samt kommentar.

Delebilsordning er succes

Under informationsaftenen fik de fremmødte også mulighed for at høre, hvordan en delebilsordning kan fungere i et lokalområde.

Niels Peter Nielsen, medlem af Kværs-Tørsbøl og Snurom landsbyråd, havde i anledningen af informationsaften lagt vejen forbi Fynshav. Han fortalte om hvilken stor succes de har haft i Kværs, Tørsbøl og Snurom, med deres landsbybus og bil.

Vi oplever sjældent, at landsbybussen eller bilen står stille” fortalte Niels Peter, imens han kiggede på den omfattende kørebog. Bogen bruges til at registrere turens formål, og antal kørte kilometer i landsbybussen og bilen.

23. august 2016

Elbilen blev afprøvet

Ole fra Fynshav var vildt begejsret efter han havde prøvet Tadaa!s Renualt Zoe.

Tadaa! delebiler

Vil du læse mere om Tadaa! og deres delebilskoncept.

Så klik her

Fem fordele ved delebiler

1. Større rådighedsbeløb (du betaler kun når du bruger bilen).
2. Forsikring er inkl. i prisen.
3. Ingen uforudsete værkstedsregninger.
4. Mulighed for at benytte udbyders biler overalt i DK.
5. Vælge den bil der passer til behovet

Cookiepolitik