Franske studerende tog Green Steps i Sønderborg

Sønderborgere tog godt imod franske klimaturister, som var nysgerrige efter at lære mere om Sønderborgs store omstilling.

Anne Graehn-Mittmann (til højre) byder de to studerende velkommen til Sønderborg. Til venstre ses Lucienne Pubellier, herboende franskmand.

To franske arkitektstuderende, Honorine & Camille fra universitetet i Nantes, besøgte i uge 28 Sønderborg for at lære mere om Sønderborgs klimaindsats. Turen var selvarrangeret, som et led i de studerendes ”Green Steps” ambitioner, fokuseret på at finde best practice i Europa. Deres Green Steps dokumenteres på facebook.

ZEROtour i Sønderborg

Besøget i Sønderborg omfattede bl.a. familien Graehn-Mittmann på Nyvang, hvor de studerende krydsforhørte familien om deres energispare initiativer. Besøget omfattede også Produktionshøjskolen, hvor der blev vist rundt og fortalt om skolens mange klima- og bæredygtigheds initiativer. På kraftvarmeværket erfarede de hvordan sorteret affald bliver til energi. Herboende franske Lucienne Pubillier tog sig godt af de franske gæster, som nu begejstret fortsætter til Singapore for at fortælle om deres Green Steps oplevelser i Sønderborg.    

Grøn privatturisme

ProjectZeros Peter Rathje glæder sig over den nye uventede strøm af private turister, som hører om Sønderborgs ProjectZero og ved selvsyn ønsker at lære mere. Normalt handler besøgene i Sønderborg om store byer, som ønsker at lade sig inspirere.

- Vi har i ProjectZero ingen programmer som understøtter den private turisme, men glæder os over at Sønderborgs borgere, som i dette tilfælde med Anne Graehn-Mittmann og Lucienne Pubellier træder ind og bliver de gode Sønderborg værter og rundvisere, fortæller Peter Rathje og fortsætter – dermed er borgerne også med til at budskabet om Sønderborgs omstilling spredes videre ud i verden.

5. august 2016

Energi til kraftvarmeværket i Sønderborg

Honorine & Camille studerer hvordan bjerge af sorteret husholdningsaffald bliver til energi på kraftvarmeværket i Sønderborg.

Sønderborg Produktionshøjskole

Her ses Honorine & Camille ​i køkkenet på Sønderborg Produktionshøjskole.

Cookiepolitik