Få 35.000 kr. i tilskud til din nye elbil

18 borgere fra Sønderborg-området kan få 35.000 kr. i tilskud til deres nye elbil, og samtidig får de installeret en gratis ladestander ved deres hjem.

Af Pernille Petersen

OBS Pga. usikkerhed om EU´s muligheder for at udbetale den annoncerede støtte, har vi valgt at stille programmet på standby, mens vi undersøger situationen nærmere.

Vi beklager ulejligheden

 

18 borgere fra Sønderborg-området har mulighed for at få 35.000 kr. i tilskud, når de køber en elbil, og du kan blive en af dem. Hvilken elbil du køber, bestemmer du selv.

Elbilen skal købes i perioden 29. august – 30. november 2016. Men for at være sikker på at få tilskuddet, skal du skrive til elbil@sonfor.dk. inden du køber elbilen.

Du læse mere om tilskuddet her

Gratis ladestander

Udover tilskuddet på 35.000 kr. vil du får installeret gratis en intelligent ladestander ved dit hjem.

Fordelen ved at installere en ladestander i hjemmet, er at elbilen kan oplade imens du sover. Så skal du ikke tænke på om der strøm nok på batteriet næste morgen. At ladestanderen er intelligent betyder at den vil oplade elbilen, når strømmen er billigst.

Stor besparelse

Hvis du køber en elbil inden nytår, kan du spare mange penge. Det skyldes at afgiften på elbiler i 2017 stiger med ydeligere 20 %, så den i alt vil være på 40 %.

Det betyder at en Nissan Leaf som i 2016 koster 295.100 kr. inkl. moms og registeringsafgift, vil i 2017 koste 317.500 kr. inkl. moms og registeringsafgift (FDM)

SmartEnCity

Sønderborg fik i efteråret 2015 tildelt ca. 50 mio. kr, som en del af EU projektet SmartEnCIty. Dette har gjort det muligt at tilbyde tilskud til 18 borger, som ønsker at købe en elbil inden nytår.

SmartEnCity er et samarbejde mellem de 3 små og mellemstore byer Vitoria-Gasteiz i Spanien, Tartu i Estland og Sønderborg i Danmark. Projektet sætter bl.a. fokus på grøn transport, borgerinvolvering og renovering af lejlighedsblokke. Læs mere om projektet her

23. august 2016

Vidste du..

...at på ni lokationer i Sønderborg-området kan lade din elbil.

Se hvor i området du finder den nærmeste ladestander på Dansk Elbil Alliances ladekort.

Ladekort

Grøn transport strategi

Elbiler er del af den nye transport strategi. Denne strategi skal som frem mod 2029, reducere CO2-udledningen med 80 % inden for transport området.

Du kan læse mere om strategien ved at trykke her

 

Cookiepolitik