Solen giver gråstenerne varme

Den CO2-neutrale fjernvarme der produceres i Gråsten, bliver i løbet af 2016 udvidet med et 11.000 m2 stort solvarmeanlæg, der skal supplere det allerede eksisterende anlæg på 19.024 m2. I 2015 leverede solvarmeanlægget 26 % af den samlede varmeproduktion til boligejerne i Gråsten.


 

Planen for Gråsten Varmes udvidelse af solvarmeanlægget blev skitseret for de andelshavere der var mødt op til årets generalforsamling for Gråsten Varme A/S.  Og spørgelysten og interessen for de varme solplaner var stor blandt de tilstedeværende. Det nye solvarmeprojekt skal sikre, at den del af varmeproduktionen, som kommer fra solen, holdes på minimum 25-30 % for at sikre de lave varmepriser. Solvarmeprojektet forventes påbegyndt i efteråret 2016 og afsluttet inden nytår 2016/17.


Flere tilslutninger

Direktør Peter Mikael Stærdahl supplerede, på generalforsamlingen, bestyrelsens beretning med udfordringen ved at få konverteret flere boligejere til fjernvarme i de nyetablerede områder i Gråsten by.

- Som fjernvarmeselskab er det ikke tilladt at stemme dørklokker for at sælge fjernvarme, vi skal i stedet fortælle de gode historier om boligejere der har konverteret og som netop har opnået en tryg og komfortabel måde at opvarme sin bolig på,  siger Peter Mikael Stærdahl.  

I 2015 kunne Gråsten Varme levere varme ud til 1487 boligejere, i forhold til 1436 i 2014

 

Gråsten Varme som ZERObolig partner

Gråsten Varme har indgået aftale med ZERObolig om at fremme områdets energirenoveringer og derved også konvertere flere boliger til fjernvarme i Gråsten. Sammen med sine partnere sætter ZERObolig fokus på energirigtig vejledning til de boligejere, der har brug for at få et overblik over sit energiforbrug, og ikke mindst over de steder i boligen, hvor der er energi at spare.

Gråsten Varme går foran ved at tilbyde flere boligejere en gratis energivejledning, hvis deres varmeforbrug er stort og hvor der kan være potentiale i at holde varme bedre inden døre.

 

 

19. april 2016

Gode råd om fjernvarme

Se film med gode spareråd om fjernvarme

Få yderligere oplysninger

Direktør Gråsten Varme
Peter Mikael Stærdahl
Telefon 5128 2912

Cookiepolitik