Sikr dig tilskud til solceller

Det er endnu muligt at søge om tilskud til solceller - så skynd dig og gør din ansøgning klar.

Spar på elregningen og hjælp den grønne omstilling

Fristen for at søge om forhøjet pristillæg til solcellestrøm udløber d. 31. maj 2016. Ønsker du at ansøge, er det vigtigt at du har en uforpligtende købsaftale med din solcelleinstallatør. Så overvejer du at få solceller, så er det vigtigt at du kontakter din solcelleinstallatør allerede nu.

Solceller er en god investering. Du får lavere elregning og er med til at omstille Sønderborg-området til CO2-neutralt område.

-Solcellepriserne er faldet markant, så det er nemmere end aldrig før at få en god økonomi i et solcelleanlæg og derved spare på elregningen - siger Nicolai F. Andresen, direktør i ATsolar.

I Sønderborg er der allerede mange solceller og især inden for de sidste par år blev der installeret flere og flere på områdets bygninger. Dog er der masser af plads på mange af tagene, så måske giver det god mening for dig få solceller.

De vigtigste regler for private ansøgere

Som privat solcelleejer er der to forskellige muligheder for at afregne for den strøm solcelleanlægget producerer:

Elsalg: Ønsker du at sælge el til elmarkedet, så er der nu mulighed for at få det forhøjet pristillæg på 88 øre pr. kWh der sælges.

Nettoafregning: Hvis du selv bruger den strøm solcellerne producerer, er det muligt at modregne dit forbrug på elregningen. Hertil er det vigtigt at strømmen bruges indenfor den samme time, hvor den produceres af solcellerne. På denne måde bliver din elregning mindre.

En kombination af begge varianter er mulig, således at man kun sælger den strøm man ikke selv kan bruge.

Anlæggets størrelse: For at få det forhøjede pristillæg skal dit anlæg være på 6 kW eller mindre. Et anlæg på denne størrelse fylder ca. 40 m2.

Uforpligtende købsaftale: Husk at det er vigtigt at have en uforpligtende købsaftale med en solcelleleverandør til din ansøgning. Hvis ikke du få andel i puljen er det muligt at trække aftalen tilbage.

Anlægget behøver ikke at være så stort

Selvom du måske ikke har pladsen til et stort solcelleænlæg, kan det stadig give mening at overveje at få solceller, da et mindre anlæg sagtens kan genere den strøm du kan hjælpe dig med at spare. Undersøge de forskellige muligheder og spørg din solcelleleverandør om råd.

-Vi kommer gerne med et uforpligtende tilbud til dit solcelleanlæg, så du må endelig kontakte os - siger Nicolai Andresen. ATsolar har en stand på Business College Syd, torsdag den 28. april kl. 18-21. Læs mere om arrangementet her

26. april 2016

Kilowatt (kW) vs. kilowatttime (kWh)

I Danmark gør vi tit ikke det stor forskel mellem kW og kWh og bruger gerne kW når vi egentlig mener kWh.

Men hvad er egentlig forskellen?

Når man taler solceller, bliver den installeret effekt målt i kW. Den installeret effekt har en indflydelse på hvor meget el mit anlæg kan producere og afhænger bl.a. anlæggets størrelse og solcellemodulernes egenskaber.

Et privat solcelleanlæg kan være op til 6 kW for at få de nævnte tilskud.

Den strøm anlægget producerer måler vi i kWh. Det er altså den energimængde anlægget producerer. Det afhænger selvfølgeligt igen af anlæggets størrelse og solcellemodulernes egenskaber, men samtidigt afhænger det også om solen skinner eller ej.

Et anlæg på 6 kW producerer i Sønderborg-området omkring 5.130 kWh/år og dækker dermed ca. et husstands årsforbrug.

Se energinet.dk’s tjekliste for din ansøgning

www.energinet.dk

For yderligere oplysninger

Nicolas.Bernhardi@projectzero.dk

Cookiepolitik