Store besparelser med ren teknologi

Man kan også sænke energiregningen betydeligt på andre måder, end ved at energirenovere hele klimaskærmen - det er familien Voetmann fra Sønderborg et godt eksempel på.

De har nemlig ikke lavet de store renoveringsprojekter med byggerod og hvad der ellers hører til. De har i stedet kigget på teknologien og de forskellige installationer, som de havde i huset.


Den røde villa har igennem tiden fungeret som bolig for to familier

Smart app 

Hele rejsen mod energibesparelser startede da familien for 2 år siden flyttede til Sønderborg-området og fik introduceret SE's app, hvor man kan følge sit stømforbrug time for time. Her blev det klart for manden i huset, Fleming Voetmann, at der blev brugt for mange penge på strøm mens familien lå og sov.

- Vores standby-forbrug var alt for højt. Så jeg gik de hårde hvidevarer igennem, og kunne godt se, at fryseren og tørretumbleren nok ikke var de mest energibesparende, lyder det fra Fleming. 

Derfor blev hvidevarerne udskiftet med nye og alle pærer blev udskiftet med nye LED-pærer. 

Optimal udnyttelse af varmen

Familien har billig fjernvarme fra Sønderborg Fjernvarme. Alligevel var der en række ting, som de har gjort. 

  • Der er installeret smarte Danfoss-termostater
  • Taget er efterisoleret og etagen udnyttes nu til beboelse
  • Gammel varmtvandsbeholder er skrottet til fordel for en fjernvarme-unit, og varmerørene er blevet isoleret

Næste projekt er nye vinduer, men det bliver i forbindelse med, at de alligevel skal udskiftes. Og så vil familien vælge nogle, som passer bedre til husets oprindelige stil. 

15. september 2015

Fakta om huset

Sønderborg 
Murermestervilla fra 1924
Boligareal 274 m2

Smarte termostater

Fleming er ansat ved Danfoss, og har selvfølgelig fået installeret smarte Danfoss-termostater. De kan indstilles, så de skruer ned om natten og når man er bortrejst. Og så lukker de selv for varmen, når vinduerne bliver åbnet for at lufte ud. 

Store besparelser

De forholdsvist nemme tiltag har betydet store energibesparelser. Familien har sparet: 

  • 33 % på elforbruget
  • 41 % på varmeforbruget

- Vi har gjort nogle helt simple ting, som alligevel har givet os store besparelser. Jeg vil helt klart anbefale andre at komme i gang. Det er motiverende at følge forbruget og se, at det er faldende. Og vi lever på samme måde som før, så det påvirker ikke vores livskvalitet eller hverdag, fortæller Fleming Voetmann. 

Cookiepolitik