Ny solcellepulje åbner 1. oktober

1. oktober åbner ny pulje med særligt tilskud til solcelleanlæg, den nye pulje er på i alt 40,99 MW. Det er næsten dobbelt så meget, som solcelleejere sammenlagt søgte om i forårets puljer.


Torsdag den 1. oktober 2015, kl. 10.00 åbner Energinet.dk for, at ejere til nye solcelleanlæg kan søge om støtte - et forhøjet pristillæg – for den strøm, solcelleanlægget producerer.

I alt er der 40,99 megawatt i den pulje, solcelleejerne kan søge. Det svarer i runde tal til 40.000 husstandes elforbrug.

  • Tilskuddet gives som en forhøjet el-salgspris på 1,02 kr. pr. kWt (Normalt 0,60 kr.), såfremt anlægget er i drift i 2015.
  • Anlægsstørrelse må max. være 6KW (inverter) pr. bolig.
  • Inden etablering af anlæg skal du søge om tilskuddet og medsende en købsaftale.
  • Ansøgningsperiode er fra 1. oktober til 31. oktober 2015
     

Underpuljer er slået sammen til en

Når Energinet.dk åbner for en pulje med det ”skæve tal” 40,99 MW, skyldes det, at det var, hvad der var tilbage, da forårets ansøgningsrunde sluttede den 31. maj 2015.

I forårets runde var der i alt fire underpuljer på sammenlagt 60 MW, som private husejere, boligforeninger, lejeboliger og solcellelav kunne søge.
I efterårets runde er de resterende 40,99 MW lagt sammen i én fælles pulje, som alle de fire kategorier kan søge.
 

Ha' din ansøgning klar

Kun ansøgninger om opsætning  solcelleanlæg, der er fyldestgørende, kan komme i betragtning til det forhøjede pristillæg.
Læs mere HER om reglerne. hvor stort er pristillægget og hvordan søges dette?

8. september 2015

1. oktober åbner puljen

 

Der kan først søges fra den 1. oktober 2015, kl. 10.00. Ansøgninger modtaget før dette tidspunkt vil ikke komme i betragtning. Der kan søges digitalt via hjemmesiden www.energinet.dk/solceller eller via papirblanket.

Yderligere oplysninger

Energinet.dk
Solcelleadministrationen
sol@energinet.dk

 

Cookiepolitik