Genbrugsbyggemarked

I starten af 2014 åbnede Sønderborg Forsyning deres eget genbrugsbyggemarked hos Nørrekobbel containerplads. Der er godt gang i butikken, og kunderne er glade.

I genbrugsbyggemarkedet kan man finde alt fra plexiglas, døre, skruer og beslag til, græsslåmaskiner.

- Kendskabet og salget i genbrugsbutikken er jævnt stigende, og vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra folk, der har handlet med os, fortæller Arne Mørk-Jensen, som er driftsleder på containerpladserne.


Arne Mørk-Jensen foran indgangen til genbrugsbyggemarkedet

Direkte genbrug 

På de fleste containerpladser i området er der en genbrugsbutik med mindre effekter. Med genbrugsbutikken på Nørrekobbel har også gør-det-selv-manden mulighed for at finde gode materialer til rimelige penge.

- Gennem det direkte genbrug i genbrugsbyggemarkedet, minimerer vi affald til deponi og forbrænding og skåner i sidste ende miljøet. Og så skal der ikke hele tiden produceres nye ting. Der er god mening i at bruge de ressourcer vi har, og bruge dem helt op inden de kasseres, lyder det fra Arne Mørk-Jensen.

Aflevér dine ting til genbrug

Hvis du har rester fra et byggeprojekt, eller har skiftet en ældre dør ud med en ny, så er der måske andre der kan bruge det og få glæde af det. Tag en snak med medarbejderne på container-pladsen, når du er der, og hør, om de kan bruge dine byggematerialer i byggemarkedet. 

Åbningstider

Genbrugsbyggemarkedet har åben tirsdag-fredag kl. 12.30-16.30 og lørdag kl. 10.00-14.00.  

28. september 2015

Arne Mørk-Jensen og Bjarne Hansen, som står for den daglige drift og salg i butikken får sig en snak.

Man kan være heldig at finde mange gode ting i genbrugsbyggemarkedet.

For yderligere oplysninger

Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk

38 40 54 24

Cookiepolitik