Flere op på elcyklerne

Sønderborg er en af fem danske byer, som sammen med Trafikstyrelsen er vært for en elcykel-konference. Den holdes den 21. september på Biblioteket Sønderborg og alle er velkomne!


Jørgen Wilkenskjeldt med dele elcyklen på Kær Halvø

Elcyklen er et billigt og let transportmiddel, der på én og samme tid minimerer trængslen på vejene og behovet for p-pladser - og samtidig forbedrer sundheden og miljøet. Elcyklen er kort sagt en genial opfindelse, og det har et stigende antal brugere af elcykler fundet ud af.

- Men der er plads til mange flere - til glæde for sundheden, økonomien og miljøet. Derfor håber jeg, at rigtig mange vil deltage i konferencen og høre om fordelene og mulighederne ved elcyklerne, siger borgmester Erik Lauritzen, som også byder velkommen til konferencen kl. 9.30 den 21. september.


Testresultater fra elcyklister

Sammen med Trafikstyrelsen er det ProjectZero og Sønderborg Kommune, der står for konferencen, som er gratis at deltage i.

Deltagerne kan desuden glæde sig til spændende testresultater fra Det Økologiske Råd, som har haft forskellige grupper til at prøve elcyklerne - fra kronisk syge og ældre til forretningsfolk og beboere i bakkede områder.

- Der er masser af fine og sjove solstrålehistorier imellem, lyder løfterne fra seniorrådgiver Kåre Press-Kristensen, som kommer og præsenterer resultaterne fra Det Økologiske Råd og svarer på evt. spørgsmål.


Debat om flere elcykler

Efter frokosten fortæller en repræsentant fra Sønderborg Kommune om kommunens strategi for at fremme cyklisme, og der lægges op til debat om, hvordan det kan lade sig gøre at få flere op på cyklerne og elcyklerne.

Når der pt. er stort fokus på elcyklerne, så hænger det bl.a. sammen med Det Økologiske Råds undersøgelse (med 1374 svar), som bl.a. fortæller, at 86 pct. gerne vil cykle mere i hverdagen, at 66 pct. har overvejet at købe en elcykel, og at 78 pct. ville bruge elcyklen hver dag, hvis de fik stillet én til rådighed.

 

Elcykel konferencen er for alle interesserede!

31. august 2015

Program for konferencen

Elcykel konferencen afvikles den 21. september på Sønderborg Bibliotek fra kl. 9.30-13.30

Åbn programmet for konferencen HER 

Deltag gratis

Konferencen er gratis, men med begrænsede pladser!
Tilmelding kan ske pr. mail på post@projectzero.dk eller telefon 38 40 54 27 senest den 17. september

TESTenElcykel.nu

Martin Sigsgaard er en af 60 testcyklister, der har afprøvet en elcyklen i en måned

Yderligere oplysninger

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk
3840 5427

 

Cookiepolitik