Bliv klar til solceller!

Den 1. oktober åbner energinet.dk op for at du kan sende din ansøgning! Det gælder om at være godt forberedt.

En ny solcellepulje er på vej

Mange boligejere i Sønderborg-området vil gerne producere egen strøm og ønsker solceller, men det kan være lidt af en solcellejungle at finde rundt i. - Det er dog slet ikke så svært at komme i gang.


Strålende solcelle-ejer i Blans

En, der allerede har fået glæden af egne solceller på taget er Marianne Agerley, som fik andel i den sidste solcellepulje i foråret 2015.

Familien Agerleys anlæg har en installeret effekt på 4,5 kW og producerer nok strøm til at dække familiens forbrug, når solen skinner. Strømregningen bliver således billigere, hvis strømmen bliver brugt samtidig med at den bliver produceret - nettoafregning.

Den strøm der ikke bruges, sendes ud i el-nettet og familien Agerley tjener 1,09 kroner per kWh de sælger.

- Man skal være godt forberedt, når puljen åbner og det kan være svært at komme ind på energinet.dk’s hjemmeside på selve dagen, fordi der er så mange, der vil melde sig til. Efter vi var kommet ind skulle man så klikke sig igennem et spørgeskema og besvare en del spørgsmål til anlægget og dens installation. Det var lidt mere besværligt end vi troede, men vi er nu meget glade for at vi er med i puljeordningen, fortæller Marianne og fortsætter,

- Det var vigtigt for os, at anlægget kan stå på garagen, fordi vi ville være ked af at ødelægge husets udseende. Det var dog ingen problem at komme med vores specielle ønsker til ATsolar, som var meget servicemindet igennem hele processen.

- Siden august producerer anlægget nu CO2-neutral strøm til os og vi er meget glade for, at vi på denne måde kan gøre noget godt for klimaet, samtidig med at vi også sparer penge, fortæller den glade solcelleejer.

Solceller fra ATsolar

ATsolar er en af de lokale solcelleinstallatører i området og står bag installation af nogle af de største solcelleprojekter i hele Danmark. ATsolar har gennem de sidste år installeret mere end 400 anlæg, bl.a. hos boligforeningen Danbo, LINAK og Sønderborg Kommune, men også mange af de mindre anlæg er installeret af ATSolar.

Nicolai Faaborg Andresen, CEO ved ATsolar mener ikke at det er for sent at komme i gang:

- Tilskud fra staten!, Håndværker fradrag! og stærk faldende priser på solcelleanlæg...den skal bare sparkes i mål.

15. september 2015

Tjekliste

Find tjeklisten for ansøgning til puljen på energinet.dk og vær godt forberedt!

Marianne producerer sin egen strøm!


Ny puljeordning favorable for øst-vest-anlæg!

Mariannes solcelleanlæg er bygget på et garagetag, hvor den ene halvdel vender mod øst og den anden halvdel mod vest. Ifølge de nye puljeregler skal strømmen bruges i den samme time hvor den bliver produceret, for at produktionen modregnes eget strømforbrug. Et øst-vest-anlæg producerer strømmen også om morgen og om aften, hvor vi er hjemme og bruger mest strøm. Derfor giver den ny puljeordning også mening for bogere, med tagflader mod øst eller vest!

For yderligere oplysninger

Nicolas Bernhardi

nicolas.bernhardi@projectzero.dk

Cookiepolitik