Klar til Paris på elcykel

Musikeren Jeppe Rapp er blevet vild med el-cykler.

El-cykel Hiphop er ofte forbundet med store firehjulstrækkere, men Sønderborg-musikeren Jeppe Rapp med det borgerlige navn Jeppe Nedergaard, er gået den modsatte vej.
Han har haft en el-cykel på prøve i en måned gennem projektet Test en el-cykel, som Jønnes Cykler, ProjectZero og Lokalavisen står bag.

Til dagligt arbejder han som grafiker hos Grafisk Arbejde i Guderup.

"På nær to dage, hvor jeg havde brug for bilen til at hente børn, har jeg taget cyklen på arbejde hver dag," fortæller Jeppe, der også har taget cyklen i regnvejr:

"Man bliver grebet af det. Det er fedt med frisk luft inden arbejde og dejligt at koble af på cykelturen hjem."

Mere motion og mindre benzin

Han har tidligere overvejet at købe en god cykel og tage turen fra Sønderborg til Guderup på to hjul, men det er først med en el-cykel at den plan er blevet til noget.

"Det gode ved el-cyklen er, at jeg ikke er helt smadret og svedig, når jeg kommer på arbejde. Det er en lang og hård vej medmindre man dyrker cykelsport."

Han har cirka 17 kilometer hver vej, og turen på el-cykel tager cirka 35 minutter. Det er samme tid, som turen ville tage i bus.

"Jeg har aldrig før haft lyst til at eje en el-cykel, men de er blevet federe at se på, og el-cykler har nogle klare fordele som transportmiddel. Du får mere motion end i bil eller bus, du sparer benzin - og så er det sjovt at køre på el-cykel," fortæller Jeppe, der også er imponeret over el-cyklens topfart:

"Det er fedt at overhale de hurtige Danfoss-ryttere på vej op ad bakkerne," griner han og fortsætter:

"Jeg kører gerne med Team Rynkeby til Paris, hvis jeg må gøre det på en el-cykel."

Han indrømmer, at el-cykler ikke helt passer med den almindelige opfattelse af hiphop:

"Nej, så hvis jeg får en el-cykel, må jeg sætte nogle ordentlige fælge på," griner Jeppe Nedergaard, der dog stadig mener, at prisen på el-cykler er for høj til at ville investere i dem.


Lokalavisen Sønderborg
Mikkel Hansen

 

 

6. oktober 2015

TESTenELcykel

TESTenELcykel.nu perioden er nu slut for i år.
Igennem hele perioden, har vi modtaget langt flere ansøgninger end der har været cykler til, men mere end 60 udvalgte cyklister har haft fornøjelsen af at afprøve elcyklens mange fordele.

Der arbejdes i Sønderborg-området med nye testmuligheder for elcykler.

Elcykel giver mere tid til børnene


Carina Sielemann har erstattet den ugentlige tur i fitness centeret med en elcykel. Det giver langt flere fordele i familiens dagligdag og nu er det langt sjovere at cykle.

Læs Carinas historie her

Yderligere oplysninger

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk

 

Cookiepolitik