Internationalt spot på Sønderborg

Både den britiske avis The Guardian og Radio France bragte i den forløbne uge positive COP21-historier  fra Sønderborgs ProjectZero-omstilling.

The Guardian

Den britiske avis The Guardian med et oplagstal på knap 200.000 aviser, bragte i den forløbne uge en COP21 omtale af Sønderborgs ProjectZero-omstilling. Artiklen fokuserer på den ambitiøse målsætning, den brede opbakning og nævner også Danfoss og Linak som grønne virksomheder.

Læs omtalen her.


Sønderborgs smukke havnefront. Foto: Robert Harding Picture Library Ltd/Alamy

Radio France varmer op til COP21

Radio Frances journalist Elise Delève, som i uge 42 besøgte Sønderborg, bragte torsdag sit portræt af Sønderborg i fransk radio – selvfølgelig på fransk. Journalisten kommer vidt omkring, men har fanget nerven i Sønderborgs omstilling, nemlig forankringen og den brede deltagelse.

Radio France portrættet af Sønderborg er et af flere globale portrætter af byer/samfund, som gør en særlig klimaindsats. COP21 afholdes i Paris og Frankrig varmer op til at levere et godt FN-topmøde i december 2015. Flere franske byer har i årets løb været værter for COP21 opvarmningskonferencer og også de franske medier bakker op om indsatsen.

Se billeder og hør radio-udsendelsen her.

Grund til at glæde sig over omtalen

Lucienne Pubellier, herboende sønderborger født i Frankrig, som assisterede journalist Elise Delève, er meget tilfreds med udsendelsen og håber at omtalen op mod COP21 kan tiltrække endnu mere klima-opmærksomhed fra Frankrig fremover.

Også ProjectZeros Peter Rathje glæder sig over den internationale omtale, som både bakker op om COP21 og styrker interessen for Sønderborgs demonstratorium og løsninger.

– Jeg er meget overrasket over hvor langt rundt i verden, især Guardian-omtalen er kommet; jeg har modtaget positiv respons fra både USA og Europa på omtalen, som også er bragt af C40 på Twitter, kommenterer Peter Rathje.

For yderligere oplysninger

Peter Rathje 
peter.rathje@projectzero.dk

26. oktober 2015

Lucienne bor i Sønderborg

Lucienne Pubellier er født og opvokset i Frankrig, men er for 3 år siden flyttet til Sønderborg og etableret eget konsulentfirma, hvor hun bl.a. assisterer franske tekniske skoler med at arrangere udvekslingsophold med EUC Syd. Lucienne assisterede også den franske journalist Elise Delève under hendes ophold i Sønderborg.

Lucienne ses til højre på billedet, hvor journalist Elise Delève interviewer Agnete Bonnesen.

På facebook

Historien fra The Guardian er delt på ProjectZeros facebook-side, og har høstet mange "likes". 
Se opslaget her

Cookiepolitik