Plads til flere solceller

Da fristen udløb for efterårets solcellepulje var der kun ansøgt om solcelleanlæg der tilsammen udgør en samlet kapacitet på 6,3 MW. Puljen rådede over 41 MW, så der er rig mulighed for at søge i 2016.

Energinet.dk har nu gjort op, hvor mange ansøgninger om tilskud til nye solcelleanlæg, der er kommet inden den særlige støttepulje lukkede den 31. oktober 2015 ved midnat. 

1323 ansøgninger er modtaget i den måned, solcellepuljen har været åben. Tilsammen er der søgt om solcelleanlæg med en samlet kapacitet på ca. 6,3 MW. Dermed er puljen langt fra tømt. Der var i alt ca. 41 MW i puljen.

- Der kom en del ansøgninger i de allersidste timer og dage, så der er stadig interesse i at lave nye solcelleanlæg og få del i solcellepuljen. Men interessen var ikke så stor, som da vi åbnede forårets pulje, og det skyldes nok, at der dengang var opbygget en forventning gennem flere år, siger Louise Rønne Christensen, leder i Energinet.dk’s afdeling for administration af vedvarende energi.

Boligejere vil gerne solceller, men...

Solcelleinstallatør Nicolai F. Andresen fra ATSolar er bekymret over, at der ikke var flere ansøgninger. Hvis planen er at en stor del af den vedvarende energi skal komme fra solen, så skal forholdene gøres langt mere attraktive og tilgængelige.  

- Boligejerne vil gerne have solceller, men procedurerne for at søge det forhøjede tilskud, er lidt besværlig. Jeg har flere gange, sammen med ansøger, udfyldt ansøgningsblanketter til puljerne. Kunden vil meget gerne lave sin egen energi, men vejen dertil er ikke helt let, fortæller Nicolai F. Andresen.

Større solcellepulje i 2016

Folketinget har besluttet at fremme solenergi ved at støtte nye solcelleanlæg med et særligt pristillæg – altså særlig støtte til den strøm anlæggene producerer. Til og med 2016 skal Energinet.dk åbne en 20 MW-pulje, hvor private husejere, solcellelav, boligforeninger og lejerboliger kan søge om at få del i tilskuddet.

De resterende MW fra puljen i 2015 vil blive overført til puljen i 2016. Så hvis du stadig overvejer solceller, er det en god ide at være klar, når næste pulje åbner i 2016.

17. november 2015

Nyt solcelleanlæg i 2016

Er du interesseret i at opsætte solceller i 2016, er der mulighed for at søge om forhøjet pristillæg.

Den 1. februar 2016 åbner Energinet.dk puljen med forhøjet pristillæg til nye solcelleanlæg.
Puljen er åben for ansøgninger til den 31. maj 2016.

Læs mere her

Få yderligere oplysninger

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk

 

Cookiepolitik