Ny energi?

Det er Danmarks vision at være uafhængig af kul, olie og gas i 2050.  Med en ny kampagne ønsker Energistyrelsen at øge danskernes indsigt i omstillingen af energisystemet.

Energistyrelsen ønsker med kampagnen En del af den NY ENERGI at skabe bred, folkelig indsigt i, at omstillingen af energisystemet allerede er i fuld gang, og at vi alle spiller en rolle i omstillingen. For at nå i mål med den danske vision, skal vi fortsætte med at gøre det, vi allerede gør. 

Mange bække små

Bruger du sparepærer? Har du isoleret loftet? Og snupper du cyklen i stedet for bilen, når du skal på arbejde? Hvis svaret er ja, sparer du ikke bare penge. Du er også med til at nedbringe Danmarks samlede energiforbrug. Der er lang vej igen, men det går allerede rigtigt godt. I 2014 var Danmarks samlede energiforbrug således det laveste i 32 år

Sønderborg er på forkant

Sønderborg-området har en vision - vi skal være CO2-neutrale 20 år før resten af Danmark! Og vi er allerede godt på vej med en CO2-reduktion siden 2007 på 30 % ved udgangen af 2014.

3. november 2015

Følg med på facebook

Følg kampagnen på facebook-siden En del af den Ny Energi

Du kan også følge med i hvad der sker i Sønderborg-området på ProjectZeros facebook-side her

Er oliefyret skrottet?

I de seneste årtier har vi været rigtig gode til at få erstattet vores oliefyr med andre energikilder i Danmark. I 1981 var der cirka 1,2 millioner oliefyr spredt over hele landet. I dag er det tal reduceret til mellem 100-200.000 fyr. Over 80 % af oliefyrene er altså blevet skrottet i løbet af de sidste 35 år.

Cookiepolitik