Fra Sønderborg til Borgen

De politiske ambitioner for energirigtigt byggeri er høje, men lovgivningen svækker de private boligudlejeres incitament til at investere i energirenoveringer. 

Konference på Christiansborg den 8. december ser nærmere på, hvordan barriererne kan nedbrydes.

Mellem 30 og 40 procent af Danmarks samlede energiforbrug kommer fra vores bygninger, når vi varmer op, ventilerer og tænder lyset. Hver sjette af de private boliger er private udlejningsejendomme, og mange af disse er ældre bygninger i ringe energimæssig stand - potentialet for de energimæssige besparelser er derfor stort.

Men få udlejere kender potentialet, og endnu færre udnytter det blandt andet pga. udfordrende rammevilkår. Omfanget af energirenoveringer er derfor yderst begrænset i dag. Som forbrugere af energien betaler lejerne derfor en unødig høj regning – og det samme gør klimaet.

Gode erfaringer fra Sønderborg 

I Sønderborg har ProjectZero med pilotprojektet ZEROboligudlejer løftet motivationen for energirenoveringer hos private udlejere på trods af væsentlige barrierer. Målet er at skalere erfaringerne til brug i hele Danmark.

- I Sønderborg har vi vist, at man med en målrettet lokal indsats kan flytte interesse og motivation hos selv de mindre udlejere. Og når privat boligudlejning udgør 16 procent af den danske boligmasse, finder vi det nødvendigt også at adressere det enorme potentiale i resten af landet, udtaler ProjectZeros Peter Rathje. 

Konference på Christiansborg

Sammen med Ejendomsforeningen Danmark og Venstres boligordfører, Britt Bager, inviterer ProjectZero derfor til konference om energirigtigt byggeri på Christiansborg den 8. december 2015.

På konferencen skal energi- og byggebranchen, myndighederne og beslutningstagere diskutere, hvordan man med bedre rammevilkår kan spare penge på energiregningen, og samtidig sætte skub i det vækstpotentiale, som Danmark har på energiområdet.

Læs mere om programmet for konferencen her

Lokal deltagelse 

Den lokale Sønderborg-udlejer, Claus Østergaard deltager med et oplæg på konferencen, hvor han fortæller om sine erfaringer med energirenovering.

Herudover deltager Sønderborg-udlejer, Torben Hansen, Sønderborg-udlejer, Bernt Knudsen, Morten Berdiin fra LLO Sønderborg, Broager Sparekasses Morten Vestergaard, Jytte Aaen fra Nybolig Erhverv og energivejleder Charlie Lemtorp.

16. november 2015

Borgen

Konferencen afholdes på Christiansborg.

Læs mere om programmet for konferencen her

Privat udlejningsejendom

For yderligere oplysninger

Pernille Beck
pernille.beck@projectzero.dk

Cookiepolitik