En Buet boligdrøm

Canadiske Ron Bader brænder for de 3 R'er: Re-use, Reduce og Recycle. Det ses bl.a. i hans aktive deltagelse VedvarendeEnergi Sønderborg og i hans eget lavenergi hus-projekt.

Allerede fra barnsben har Ron været vant til at have en hammer i hånden og hjælpe til med renoverings-projekter i venner og familiers huse. Med en teknisk uddannelse i ryggen var han klædt på til selv at tegne og bygge sit drømmehus. Han byggede faktisk to, og drømmer nu om at bygge et tredje.

Husene har det tilfælles, at de er buede og ikke ligner et traditionelt dansk kantet hus. Og så er de lavenergihuse!


Sådan ser huset ud udefra

Ron havde inden husbyggerierne en ide om, at det måtte være muligt at bygge et stort, specielt lavenergi-hus med godt indeklima, og til en overkommelig pris. Ved at undersøge hvad man havde gjort i både Danmark og Canada gennem årene for at opnå bedre kvalitet og billigere priser, vendte Rons tanker ofte tilbage til A-type huset.

Med nutidens kvalitets tagvinduer og ideen om A-husets billige byggekonstruktion, var sidste hindring de skrå vægge, som giver meget spildplads. Ved at lave en nyskabende buet konstruktion, er der ikke bare mere plads, men også meget nemmere at udnytte.

Drømmen om endnu et hus 

Men Ron er slet ikke færdig med at bygge buede huse. Han og hans kone Lene, har sat huset til salg, og når det er solgt går næste hus-projekt i gang.

- Jeg brænder for det har og har den grønne omstilling og bæredygtighed helt inde under neglene. Jo mere jeg arbejder med det, jo mere opslugt bliver jeg. Det har en snebold-effekt på mig, og jeg synes det er for fedt at beskæftige mig med det, lyder det fra en begejstret Ron Bader.  

16. november 2015

Fakta

Vollerup
Nybyggeri fra 2007
Boligareal 194 m2

Ron Bader

Ron Bader foran sit buede hus

Unikke løsninger

Flere steder i huset er der lavet helt unikke løsninger, som passer til de let-buede vægge. Fx. her hvor en skabslåge er skåret til

Cookiepolitik