Den globale opvarmning skal bremses, og ifølge det internationale energiagentur kan energieffektivitet stå for 38% af den nødvendige reduktion af drivhusgasser.
Industri og bygninger står for størstedelen af verdens energiforbrug, og potentialet for at skære ned på det er tilsvarende enormt. Danfoss vil gerne være med til at gå forrest og har opsat nye ambitiøse mål her forud for COP21 klimatopmødet i Paris. I 2030 planlægger koncernen at bruge halvt så meget energi på at drive sin forretning, og energien, virksomheden bruger, skal udlede halvt så meget CO2.
Energibesparelser på op til 40%
Danfoss er allerede godt på vej mod målene. Fra 2007 til 2014 er koncernens omsætning steget med 55%, mens energiforbruget i forhold til salget er faldet med 29%. Danfoss har blandt andet kørt energispare-projekter i de største fabrikker globalt, der typisk skærer forbruget til driften af bygningerne med 25-30%. På fabrikken i Nordborg er gasforbruget blevet reduceret med 20%, og der er basis for energibesparelser på op mod 40%. Besparelserne opnås primært ved at optimere anlæggene til ventilation, varme og køling med Danfoss’ egne produkter.
Baseret på de gode erfaringer intensiverer Danfoss nu indsatsen med at energioptimere virksomhedens bygninger kloden rundt. Oveni vil processerne på produktionslinjerne blive gået systematisk igennem for at skære energiforbruget yderligere.
Solceller producerer grøn strøm
Danfoss vil også forsætte indsatsen med at introducere grønne energikilder. I 2013 opstillede Danfoss for eksempel nordens nok største solcellepark ved sit hovedkvarter i Nordborg, der producerer strøm svarende til årsforbruget i 400 enfamiliehuse og har en samlet kapacitet på 2 MW.
Et 1 MW solcelleanlæg blev også sidste år taget i brug ved Danfoss’ nye campus i Indien. Det nye campus har i øvrigt fået den internationale LEED platin-rating, der certificerer det som et grønt og bæredygtigt bygningskompleks. En lang række af Danfoss’ egne produkter er installeret for at spare på energien.