Danfoss tager egen klimamedicin

- de vil halvere sit energiforbrug i 2030!

Den globale opvarmning skal bremses, og ifølge det internationale energiagentur kan energieffektivitet stå for 38% af den nødvendige reduktion af drivhusgasser.

Industri og bygninger står for størstedelen af verdens energiforbrug, og potentialet for at skære ned på det er tilsvarende enormt. Danfoss vil gerne være med til at gå forrest og har opsat nye ambitiøse mål her forud for COP21 klimatopmødet i Paris. I 2030 planlægger koncernen at bruge halvt så meget energi på at drive sin forretning, og energien, virksomheden bruger, skal udlede halvt så meget CO2.

Energibesparelser på op til 40%

Danfoss er allerede godt på vej mod målene. Fra 2007 til 2014 er koncernens omsætning steget med 55%, mens energiforbruget i forhold til salget er faldet med 29%. Danfoss har blandt andet kørt energispare-projekter i de største fabrikker globalt, der typisk skærer forbruget til driften af bygningerne med 25-30%. På fabrikken i Nordborg er gasforbruget blevet reduceret med 20%, og der er basis for energibesparelser på op mod 40%. Besparelserne opnås primært ved at optimere anlæggene til ventilation, varme og køling med Danfoss’ egne produkter.

Baseret på de gode erfaringer intensiverer Danfoss nu indsatsen med at energioptimere virksomhedens bygninger kloden rundt. Oveni vil processerne på produktionslinjerne blive gået systematisk igennem for at skære energiforbruget yderligere.

Solceller producerer grøn strøm

Danfoss vil også forsætte indsatsen med at introducere grønne energikilder. I 2013 opstillede Danfoss for eksempel nordens nok største solcellepark ved sit hovedkvarter i Nordborg, der producerer strøm svarende til årsforbruget i 400 enfamiliehuse og har en samlet kapacitet på 2 MW.

Et 1 MW solcelleanlæg blev også sidste år taget i brug ved Danfoss’ nye campus i Indien. Det nye campus har i øvrigt fået den internationale LEED platin-rating, der certificerer det som et grønt og bæredygtigt bygningskompleks. En lang række af Danfoss’ egne produkter er installeret for at spare på energien.

10. november 2015

Danfoss' nye klimamål

  • Målet er at halvere energiintensiteten fra 24 MWh for hver million kroner salg i 2007 til 12 i 2030
     
  • Samtidig skal mængden af energi, virksomheden bruger, kun udlede den halve mængde CO2. I 2007 udledte Danfoss 320kg CO2 per brugt MWh energi. I 2030 må det maksimalt være 160.
     
  • Planen er, at energiintensiteten i Danfoss allerede fra 2017 og frem falder tre procent årligt, og at udledningen af CO2 per brugt MWh energi falder med fem procent årligt.

Læs mere om bæredygtighed i Danfoss koncernen her

Niels B. Christiansen

- Verden over, leverer vi nogle af de mest innovative og effektive teknologier til at spare på energien og hjælper derigennem byer og virksomheder med at nå deres mål. Nu intensiverer vi også vores egen indsats med en ny ambitiøs klimastrategi, der bygger videre på det, vi allerede har gjort og opnået. Vi ser det som en naturlig del af at gå forrest på klimaområdet, lyder det fra Koncernchef, Niels B. Christiansen.

Cookiepolitik