Unge-workshop satte fokus på unges rolle i Sønderborgs store omstilling

Et mødested for samarbejde om teknologi og bæredygtighed, jobgaranti, bro til Fyn og hyppig togforbindelse til Flensburg og op i Jylland, ….

Sådan lød de mest markante forslag fra en workshop med unge, som Sønderborg Kommune har afholdt som et led i arbejdet med kommunens planstrategi. Det var en workshop, som rakte langt ud i fremtiden – helt frem til 2050 og med bæredygtigheden som perspektiv. Der blev nemlig taget afsæt i DK2050-projektet, som Sønderborg Kommune har deltaget i sammen med ni andre kommuner og tre regioner, og som handler om, hvordan vi skal tackle de udfordringer det giver, at Danmark skal være CO2-neutralt og fri for fossile brændsler i 2050.


12Byer, der er eksperter i byudvikling og involvering af unge havde udviklet et brætspil om Sønderborg til workshoppen i samarbejde med projektet DK2050 og Sønderborg Kommune.
Foto: Kim Toft Jørgensen.

Green Guerilla

"Den grønne guerilla" er et DK2050-scenarie, som opfordrer til ansvarlighed og handling, i modsætning til at vente på at staten serverer løsningerne. Green Guerilla scenariet appellerede derfor også til de unges ansvarlighed.

Og derfor var Sønderborgs ProjectZero, der handler om at Sønderborg skal være CO2-neutralt område allerede i 2029, også en del af workshoppen.

- Bæredygtighed handler om mere end klima og energi. Omstillingen skal integreres i uddannelsessystemet, så I og vores efterkommere er rustet til at være innovative, sagde ProjectZero´s Peter Rathje og opfordrede samtidigt de unge til træde aktivt ind i Sønderborgs store omstilling.

Læs mere om workshoppen og de unges bud på bæredygtige løsninger her:

De unge mødes efterfølgende med byrådet og deres bud på fremtidens bæredygtige løsninger indgår i Planstrategien.


"Nu er der ingen trafik på vejene i Sønderborg efter kl. 22. Hvis det var mere synligt, hvilke aktiviteter der er, ville der ske mere, sagde Martin Eckhaus, deltager i ungeworkshoppen sammen med Christina Hansen.
Foto: Kim Toft Jørgensen.

23. marts 2015

Yderligere information

Peter Rathje

peter.rathje@projectzero.dk

Cookiepolitik