Søg lynhurtigt byggetilladelse

Skal du bygge til, om eller nyt, kan du i dag kun gøre det online hos Byg & Miljø. Det er der flere fordele ved.

Ordningen trådte i kraft i begyndelsen af 2014, og siden 1. december 2014 har du kun mulighed for at ansøge om byggetilladelse online.

Byg og Miljøs hjemmeside kan du logge ind med din NemID, uploade informationer, tegninger og beskrivelser og med et klik sende ansøgningen direkte afsted til rette kommune og sagsbehandler. Herefter kan du løbende følge med i, hvor langt behandlingen af din byggesag er i den sagsmappe, der automatisk oprettes ved ansøgning.

Du guides igennem processen

Tidligere, når du skulle ansøge om byggetilladelse, skulle du selv finde ud af, hvilke oplysninger din kommune havde brug for, og du skulle selv sørge for, at de fik det hele tilsendt.

Det tog lang tid for mange, og det betød, at det tog længere tid for kommunerne at behandle ansøgningen om byggetilladelse.

I dag er det stadig din kommune, der behandler din ansøgning, og kravene er i princippet de samme, men med den digitale metode bliver du ”holdt i hånden”, så du er sikker på, at alle papirer og oplysninger, der er brug for i sagen, er med i første omgang.

En anden fordel er, at alle indsendte dokumenter og oplysninger gemmes i en projektmappe, så du løbende kan følge med i, hvordan din sag forløber. Du beholder din elektroniske mappe med dokumenter, tegninger, beskrivelser og godkendelse, som du så kan vælge at dele med din entreprenør eller andre, der tager del i din byggeproces.

Læs mere om fordelene på Bolius' hjemmeside her

1. december 2014 - 31. december 2015

Sådan søger du byggetilladelse

1 - Gå ind på Byg og Miljø’s hjemmeside

2 - Log ind med dit Nem-ID

3 - Søg på din adresse og læs:
Må du bygge nyt/ud/om?
Hvor må du bygge på din grund?
Er der andre regler for din matrikel?

4 - Opret dit projekt på din grund.

5 - Herefter guides du igennem ansøgningsprocessen og bliver automatisk spurgt om de oplysninger, kommunen har brug for at vide for at kunne vurdere din sag.

6 - Tryk send, når du har udfyldt alle de felter du skal.

7 - Vent på besked fra kommunen. Enten en tilladelse til, at du kan gå i gang – eller en forespørgsel efter flere oplysninger.

Byg & Miljø

www.bygogmiljoe.dk

Har du brug for hjælp?

Kontakt Sønderborg Kommunes afdeling BYG

Tlf: 88 72 40 82

E-mail: byg@sonderborg.dk

Cookiepolitik