Oliefyrsmøder – en stor succes!

Hvad er forskellen på luft til luft - og en luft til vand varmepumpe? Hvad er en brine? Larmer en varmepumpe? Hvorfor kan jeg ikke få lov at grave slangerne ned lodret? Må jeg benytte naboens mark til mit jordvarmeanlæg? Mange emner blev afdækket på informationsaftenerne.

Vi ved det godt. Oliefyret er dyrt og miljøbelastende. Og det er en gevinst både for pengepungen og CO2-reduktionen at skrotte oliefyret. Men når oliefyret skal ud trænger mange spørgsmål sig på. Der var derfor stor interesse på de netop afholdte informationsmøder Skrot oliefyret, hvor 75 interesserede boligejere mødte talstærkt op.  Energivejleder Charlie Lemtorp var i topform og besvarede de mange relevante spørgsmål.  

Sandra Barleben, Sydals var blandt deltagerne i Skovby

Alternativer til olie og gas med tilskud

Og de energirigtige alternativer til oliefyret findes. Både dem der er rigtige for økonomien og den specifikke bolig. Solenergi, forskellige varmepumper, biobrændsel og grøn fjernvarme er gode alternativer. Men det er altid en god idé at alliere sig med en fagmand, når den rette løsning skal findes.

Sælg din besparelse

Der er tilskud at hente til udskiftningen. Energiselskaberne i Danmark er nemlig meget interesseret i at købe dine energibesparelser, når der konverteres fra et gammelt fyr til en energirigtig varmekilde. Der betales på nuværende tidspunkt op til 35øre per sparet kWh – og det kan I mange tilfælde reducere den nye varmekilde betydeligt!
Læs mere her

Beslutningskaffe og nye møder

Beslutningen er aldrig nem. Men landdistriktskoordinator Connie Skovbjerg havde den helt rigtige opskrift. På møderne udelte Connie små poser med beslutningskaffe, og med kaffe i baghånden er der rig mulighed for at få energirådgiver og VVS-installatøren i tale. Og mon ikke der også er inspirationskaffe til naboen?

Gik du glip af forårets oliefyrsmøder, så er der allerede lagt flere møder i støbeskeen i efteråret.

23. marts 2015

Varmeberegner

Se her hvad du kan spare ved udskiftning til en mere energirigtig varmekilde

Energistyrelsens varmeberegner

Få yderligere information

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk
3840 5427

Cookiepolitik