Kør grønt! - og langt på literen

ZEROboligmæglerne i Sønderborg-området har fokus på energirenovering og forbedring af boligens energimærke i salgssituationer. Et kursus i energieffektiv kørsel gav mæglerne mulighed for også at forbedre kørestil og reducere brændstof, på de mange kilometer der dagligt tilbagelægges.

Efter den teoretiske del af Kør Grønt kurset hos Citykøreskolen i Sønderborg, satte ZEROboligmæglerne sig atter bag rattet og der blev nu arbejdet hårdt for at præstere den mest energirigtige kørsel. En mægler lagde kørestilen helt om og reducerede hele 69 % brændstof fra før - til efter kurset.

Accelerér kvikt og spring gear over
ProjectZero havde sat ZEROboligmæglerne i stævne på Kør Grønt kurset. På kun to timer på køreskolebænken lærte mæglerne om, hvordan man kører miljøvenligt. Om at være forudseende i trafikken, om at accelerere kvikt og om at springe et gear over, når det er muligt. Listen over energibesparende tricks er lang, men tager man bare de vigtigste til sig, er der mange penge og meget CO2 at spare, fortæller ejendomsmægler Carl-Erik Maae, EDC:

- Det var bestemt et interessant kursus - med god inspiration til at spare på de dyre dråber, jeg er sikker på at inspirationen og de konkrete tip til besparelser vil mange af os give videre til venner og bekendte.  Den vigtigste pointe var vel nok at være forudseende i trafikken således der opnås en mere glidende kørsel, uden for mange nedbremsninger og accellerationer.

Ifølge kørelærer Jan Wilhelmsen fra Citykøreskolen, ligger 15-20 % energirigtig kørsel hos køretøjet. Resten er op til føreren. Med en bedre køreteknik, korrekt luft i dækkene, en fornuftig hastighed og ikke mindst opmærksomhed på bilens vægt, kan brændselsforbruget reduceres betydeligt.

Citykøreskolen i Sønderborg udbyder Kør Grønt Kursus til interesserede og virksomheder.
www.citykoreskolen.dk

23. marts 2015

Kursus i effektiv køreteknik

Bliv certificeret KørGrønt bilist ved at deltage i et KørGrønt kursus.

På kurset vil du få indsigt i hvilken kørestil og adfærd, der skal anvendes for at køre så energieffektivt som muligt. Metoden afprøves i praksis, og kursisten får feedback på, hvilke ændringer der skal til for at gøre kørslen endnu mere energieffektiv.

Citykøreskolen i Sønderborg udbyder Kør Grønt Kurset.
Kontakt køreskolen for yderligere oplysninger www.citykoreskolen.dk

For yderligere information

Louise Johnsen
louise.johnsen@projectzero.dk
38 40 54 27

Cookiepolitik