Forsker-træf i Sønderborg

Forskerverdenen mødtes i torsdags i Sønderborgs energi-demonstratorium

Forskerverdenen mødtes torsdag på Alsion for at stille skarpt på Sønderborgs energi-demonstratorium, som skal levere værdifulde data og erfaringer til CITIES-projektet.

Gruppebilledet forvejen Alsion

Forskerne stiller skarpt på Sønderborgs energi-demonstratorium

Førende forskere fra landets tekniske universiteter afholdt torsdag den 12. marts 2015 workshop I Sønderborg. Sønderborgs energi-frontløbere skal bl.a. levere data og vigtige erfaringer til CITIES-forskningsprojektet, som skal udvikle og skalere byernes løsninger internationalt - og skabe vækst og grønne jobs.

Fra Sønderborgs demonstratorium deltog bl.a. SuperBrugsen i Høruphav, Green Waters havvand baserede varmepumpe-løsninger, Sønderborgs energimembran og elektrificeringen af Augustenborg Fjernvarme, Sønderborgs strategiske energiplan m.v.
 

Udviklingsingeniør Torben Green, Danfoss A/S fortalte på mødet at de tekniske løsninger og erfaringer med varmegenvinding fra SuperBrugsen I Høruphav har stor interesse for tusinder af supermarkeder på tværs af Europa, som potentielt har samme muligheder for at energieffektivisere og forsyne naboerne med spild-varme.

 

CITIES forsker i byernes energi-løsninger

CITIES er et af landets førende energiforskningsprojekter, som i et tæt samarbejde mellem universiteter og virksomheder og landets bedste eksempler/cases, skal knække byernes energi-nød. Projektet ledes af professor Henrik Madsen, DTU og modtager over en 6 årig periode ca. 65 mio kr i støttemidler. Danfoss, Syd Energi og ProjectZero er partnere i CITIES og ProjectZero´s Peter Rathje er næstformand i CITIES styregruppen.  

13. marts 2015

Networking

Yderligere information

Nicolas Bernhardi

Nicolas.Bernhardi@projectzero.dk

Cookiepolitik