Energi-workshop blev et tilløbsstykke

Mere end 100 ledere fra små og mellemstore virksomheder fik rygsækken fyldt med ideer til, hvordan de nemt og hurtigt reducerer deres energiforbrug.

Det er en god ide at skifte til LED-pærer, når man kan spare 80 pct. af strømmen ved at gøre det. Og tænk, hvis der går sport i at slukke alt edb-udstyr på kontorerne og spare 40 pct. på elregningen.

Det var blot to af mange nemme, brugbare tips, som over 100 ledere og medarbejdere fra små og mellemstore virksomheder fik med hjem fra energi-workshoppen, som torsdag fandt sted på Scandic – med ProjectZero, groNet og Sønderborg Kommune som arrangører.

- Det handler bare om at komme i gang. Gevinsten er der med det samme, og medarbejderne synes, det er sjovt at se resultaterne. Der går sport i det, lød det fra Morten Vestergaard fra Broager Sparekasse, som var en af flere oplægsholdere, som kunne fortælle om, hvad de har gjort, at det virker og hvor nemt, det er. Han kunne samtidig – som bankmand – fortælle, at der lige nu er rigtig god økonomi og dermed fornuft i at investere i energiforbedringer - og at gode kunder kan få investeringerne finansieret i Broager Sparekasse.

Se LokalTV´s dækning af energi-workshoppen. Klik her

De mange deltagere hørte bl.a. om LED-belysning, klimaskærme, grøn fjernvarme, ventilation, varmeteknik, udnyttelse af overskudsvarme og investeringsøkonomi, og interesserede deltagere fik et ”sparometer” hver, så de hjemme i virksomheden kan måle, hvor deres strømslugere er. Rigtig mange af deltagerne meldte sig via et spørgeskema til et opfølgningsmøde, hvor der vil blive arbejdet videre med udveksling af erfaringer, flere nye tiltag og evt. dannelse af groNet-netværksgrupper.

- Der er rigtig god økonomi i at tænke på energiforbruget, og som sidegevinster styrker man holdånd, indsigt og innovation på arbejdspladsen, og man forbedrer sin konkurrenceevne. Det var dejligt på workshoppen at opleve den store interesse, og det er mit indtryk, at mange gik hjem med gode ideer, de kan implementere i deres virksomhed, siger leder af miljøafdelingen i Sønderborg Kommune, Hanne Bruun

Peter Rathje

Cookiepolitik