Nu cykler vi - pænt!

Starten er gået til årets store cykelkampagne Vi cykler til arbejde, og i Sønderborg Kommune trodser mere end 700 deltagere regn og rusk for at komme i cykelsadlerne så mange dage som muligt i maj. På landsplan deltager 70.000 pendlere i kampagnen, der er en god anledning til at finde sin indre gentleman frem, aflive rygtet om cyklisters dårlige adfærd og byde de mange nye cyklister velkommen på cykelstierne.  

Cyklister har et dårligt ry for i trafikken. Men langt de fleste cyklister kører heldigvis pænt, og cykelturen til arbejde er da også langt sjovere, når vi har overskud til at tage hensyn til hinanden. Det mener Cyklistforbundets kampagnechef Maria Bech, der gerne vil benytte årets Vi cykler til arbejde til at sprede god cykelkarma og fremme den gode adfærd på cykelstierne.

- Man kommer utroligt langt med et smil og en venlig bemærkning – også på cykelstien. Vi cykler til arbejde er først og fremmest en sundhedskampagne, men den handler i høj grad også om at sprede godt humør og sammenhold på arbejdspladserne. Og det er lige præcis den gode stemning vi gerne vil tage med ud på cykelstierne, siger kampagnechefen.

Hele 700 medarbejdere cykler med i Sønderborg Kommune. De kommer fra 19 private virksomheder og en lang række skoler, børnehaver og afdelinger i kommunen.

- Det er en fornem opbakning, som kampagnen har fået her i Sønderborg. Og når så mange cykler til arbejde i maj, er det en god anledning til, at vi alle husker, hvordan man opfører sig i trafikken på cykel. De ti råd om hensynsfuld cykling er rigtig gode og værd at skrive sig bag øret, siger formand for sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune, Helge Larsen, der også benytter lejligheden til at opfordre bilisterne til at køre hensynsfuldt, når cyklisterne myldrer ud på cykelstier og veje.

8. maj 2015

Vær med i kampagnen

– og kør som en gentleman
Kampagnen kører 1.-31. maj og du kan stadig nå at være med - tilmeldingen er åben i hele maj måned på www.vcta.dk


 

10 gode råd om hensyn på cykelstien

Din kørestil påvirker andre cyklister.
Her finder du 10 gode råd til eksemplarisk adfærd, der spreder god karma på cykelstien.

10 GODE RÅD

 

Få yderligere oplysninger

Anette Krogh
akro@sonderborg.dk
 

Nyhedsbrev foto
Cyklistforbundet - Mikkel Østergaard

 

Cookiepolitik