Grønt hjem og virksomhed

Familien Schou, som i dag driver Helsam A/S tænker ikke kun bæredygtigt og energirigtigt i virksomheden. Deres hus er nemlig blevet energirenoveret, og senest er der kommet solceller på taget.

Det er ikke kun virksomheden Helsams energiforbrug der er faldende - det er det også privat hos familien Schou. Det er især strømforbruget der er faldet siden 2009, og med installering af solcellerne i slutningen af 2012 bruger familien ikke længere penge på elregningen.


Susanne Schou foran parcelhuset i Sønderborg

Solcellerne blev samtaleemne

Flere i nabolaget viser interesse for familiens solcelleanlæg: "Når vi går tur med hunden sker det nogle gange, at folk lige skal høre om vores erfaring med solceller. Det er sjovt at det er blevet et samtaleemne, og vi nyder at fortælle om, at vi producerer vores egen strøm" fortæller Susanne Schou.

"Vi er super glade for solcellerne, og det giver en god følelse at vi sparer penge og passer på miljøet på samme tid. Det giver ovenikøbet en bedre forrentning at have solceller på taget, end at have pengene stående i banken" beretter en glad Susanne Schou. 

Ikke kun solceller

Udover solcellerne er huset løbende blevet energirenoveret. Der er kommet nye vinduer i, der er blevet hulmursisoleret og taget er blevet hævet med 15 cm. så der blev plads til ekstra isolering. Herudover er alle gamle hvidevarer udskiftet og pærerne er udsikftet til energispare-pærer eller LED-pærer.

18. maj 2015

Solceller

Solcellerne på husets flade tag sørger fpr gratis strøm til familien.

Mere værd

"Vi er overbeviste om, at huset er mere værd i en salgssituation på baggrund af de ting vi har gjort for at reducere energiforbruget. Det er attraktivt at kunne bo i et hus, hvor man ikke skal tænke på el-regningen. Og med gode vinduer og isolering er det også billigt i varme" fortæller Susanne Schou.

ZEROmap.dk

På ZEROmap.dk kan du læse om, hvad andre boligejere har gjort for at spare energi igennem energirenovering af boligen. 
Find flere gode cases her: www.ZEROmap.dk 

For yderligere oplysninger

Har du selv en god historie, så kontakt Pernille Beck på pernille.beck@projectzero.dk

Cookiepolitik